La 40a edició de les Jornades Culturals de la Gent Gran de Granollers conclouen amb gran èxit de participació

El Consell de la Gent Gran evoluciona cap al nou Fòrum de les Persones Grans, un espai deliberatiu més dinàmic, participatiu i inclusiu

11 de Juny 2024
+
40es Jornades Culturals de la Gent Gran

Les 40es Jornades Culturals de la Gent Gran, celebrades del 3 al 8 de juny a Granollers, han conclòs amb gran assistència de participants i una valoració molt positiva per part de les persones grans, l’Ajuntament, la Coordinadora de Gent Gran i les diverses entitats organitzadores. Al llarg d’una setmana s’ha pogut gaudir d’una vintena d’activitats culturals, lúdiques i saludables, que han esdevingut un espai de trobada i de reivindicació de l’envelliment actiu i saludable.

Les jornades van començar amb l’acte d’inauguració i una exposició de treballs manuals al Casal Cívic Granollers Centre, seguida d’una setmana plena d’activitats com xerrades culturals, teatre, cinema, concerts, espectacles de varietats, classes de txikung, gimnàstica, ball en línia, així com la popular passejada vora el riu, la trobada de corals i de puntaires, la ballada de sardanes amb la Cobla Berga Jove o la visita immersiva a la Tèrmica de Roca Umbert.

Fòrum de les Persones Grans

Una de les novetats d’enguany ha estat la celebració d’un plenari obert del Consell de la Gent Gran, que ha destacat la importància d’evolucionar cap a un nou model més dinàmic, participatiu i inclusiu, que s’adapti als nous reptes de les persones grans. Així, el nou Fòrum de les Persones Grans representa un canvi significatiu en la visió d’aquest espai de participació que posa l’accent en la diversitat de perspectives i experiències.

El nou fòrum representa un compromís amb un procés democràtic i participatiu, on les veus de totes les parts interessades són valorades i tingudes en compte en la presa de decisions municipals. Un espai participatiu que enxarxa les diverses entitats, recursos públics i privats que treballen a favor de les persones grans, i que esdevé un òrgan deliberatiu de l’Ajuntament de Granollers, que recollirà les inquietuds i propostes de la ciutadania, per poder continuar donant prioritat a les polítiques de gent gran i envelliment actiu, amb l'objeciu de millorar la dignitat, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans.

Les Jornades Culturals de la Gent Gran es consoliden un any més com un espai de trobada, de gaudi, de reflexió, que afavoreix la relació, la integració, la participació i el benestar de les persones grans a la nostra ciutat.