Granollers inaugura la seu del Centre d’Oncologia Radioteràpica del Clínic Barcelona

El centre assistencial atendrà pacients del Vallès Oriental i Osona

13 de Setembre 2023
+

 

Avui s’ha inaugurat l’edifici satèl·lit de l’hospital Clínic Barcelona, situat en uns terrenys del centre hospitalari de Granollers, per donar atenció d’Oncologia Radioteràpica als pacients dels hospitals de la C-17 (Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Fundació Sanitària Mollet i Hospital de Sant Celoni). Fa divuit mesos es va posar la primera pedra i ara aquest centre ja és una realitat. Un projecte que ve de lluny, fa 5 anys es va signar un acord entre la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per a la construcció de l’edifici.

L’alcaldessa de Granollers i presidenta de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Alba Barnusell, ha manifestat que aquest centre és «fruit del treball en xarxa i de les aliances. Aquest és un clar exemple que les administracions i institucions quan treballem plegades, amb una visió conjunta i territorial, els projectes avancen. Amb una visió de país. Posant les persones al centre, vetllant per la ciutadania.»

Un centre que millora la qualitat de vida i el benestar de les persones usuàries: més pròxim i més còmode

L’objectiu d’aquesta nova instal·lació és apropar el tractament amb radioteràpia als pacients dels hospitals situats a l’eix de la C17 (Hospitals de Vic, Granollers, Sant Celoni i Mollet), que evitarà més de 16.000 desplaçaments anuals.

En la seva intervenció, l’alcaldessa Barnusell ha manifestat que: «el centre és un nou pas endavant en qualitat assistencial i d'atenció sanitària. Anem dibuixant un nou escenari assistencial, on Granollers esdevé referent en serveis i infraestructura sanitària pública i de qualitat.»

El nou Centre d’Oncologia Radioteràpica, que compta amb 1500 metres quadrats, disposa d’equipaments de darrera generació per administrar els tractaments, en totes les seves especialitats. Destaquen dos acceleradors lineals d’alta energia que permetran oferir tractaments avançats d’alta precisió i un TAC per a la preparació i planificació dels tractaments, que incorpora un sistema 4D per a l’adquisició del moviment respiratori, i de consultes externes per visitar els pacients. Es preveu que es prestarà tractament a 1.000 pacients cada any.

Un edifici sostenible

Del projecte arquitectònic destaca la innovadora distribució dels espais, que possibilita una futura ampliació de l’edifici, i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari. Es tracta d’un edifici eficient i té una marcada empremta ecològica ja que la generació de fred i calor de l’edifici en un 95% de l’any és per geotèrmia i s’aprofita al màxim la coberta per captació fotovoltaica.