S'obre el termini per sol·licitar un dels 12 pisos de lloguer per a joves disponibles al c. de Palaudàries

Fins a principis de desembre, es pot optar a algun d'aquests habitatges, amb protecció oficial, que aquest migdia han visitat els regidors d'Urbanisme i Habitatge i de Joventut

15 de Novembre 2010
+

Les sol·licituds dels pisos de lloguer per a joves (menors de 35 anys) situats al carrer de Palaudàries, 104, de Granollers es poden presentar fins al 7 de desembre a les oficines de Granollers Promocions, SA (carrer de la Princesa, 2, 2n, 2a). Es tracta de 12 habitatges amb protecció oficial. Per tant, a preu assequible. En aquest cas, amb una quota mensual de lloguer que oscil·la entre 221,28 euros -per als pisos més grans, amb 45 m2- i uns 187 euros, per als més petits, de 36 m2. Respectivament, amb dues i una habitació.

L'Institut Català del Sòl ha construït aquests habitatges, en un solar cedit per l'Ajuntament, a tocar del Museu de Granollers-Ciències Naturals, "La Tela", que dóna nom a aquesta promoció de pisos, anomenada La Tela-15. De fet, es tracta d'un bloc de 15 habitatges, 3 d'ocupats a l'actualitat.

Un cop acabi el termini de sol·licituds previst, Granollers Promocions, SA, farà públiques les llistes provisionals d'admeses i excloses. En concret, el dia 20 de desembre, es podran consultar al tauler d'anuncis d'aquesta societat municipal i a www.granollers.cat.

Aquest migdia, els regidors d'Urbanisme i Habitatge, Jordi Terrades, i de Joventut, Carles Cabanillas, han visitat dos d'aquests pisos. Terrades ha destacat que aquesta oferta d'habitatge públic s'activa com a resultat de l'acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, formalitzat fa uns mesos, que en permet la gestió municipal. En aquest cas, amb l'objectiu de facilitar als joves un període de transició per poder acabar accedint a un habitatge definitiu, després dels cinc anys de durada d'aquests contractes de lloguer.

En total, a l'actualitat, l'Ajuntament de Granollers -per mitjà de Granollers Promocions, SA- gestiona i agilita l'accés a 159 habitatges públics en règim de lloguer, propietat de la Generalitat. Aquesta gestió de proximitat permet que el termini mig d'ocupació d'aquests pisos sigui d'un mes o un mes i mig, des que queda lliure fins que hi pot accedir un nou llogater.