La Sala Ciutat del Centre Cultural recupera un espai expositiu proper a la ciutadania

Una exposició d'obra recent del col·lectiu artístic Els Isards inaugurarà la sala el dia 7 d'octubre, a les 8 del vespre

29 de Setembre 2010
+

 

 Amb aquesta mostra inaugural, es presenta la Sala Ciutat com a nou centre expositiu de proximitat, dependent de l'Ajuntament de Granollers, gestionat pel Museu i dedicat a exhibir obres d'artistes i col·lectius de la ciutat i la comarca. Una exposició d'Els Isards, col·lectiu d'artistes granollerins format per Joan Batlles i Pi, Jordi Riera, Xavier Vilageliu i Kiku Mena, inaugurarà l'espai expositiu del Centre Cultural de Granollers, ara recuperat. Serà el dijous 7 d'octubre a les 8 del vespre i mostrarà l'obra més recent del grup, creada i produïda per a l'ocasió.

La mostra, que podrà visitar-se fins al 9 gener de 2011, ocupa les tres plantes de la sala: a la primera hi ha obres de Batlles i Pi, i Vilageliu; a la segona, de Mena; i a la tercera planta, l'obra tridimensional de Riera, i s'acompanya d'un vídeo on es recull el treball que han dut a terme els artistes els mesos anteriors, en algun cas, al taller de l'Espai d'Arts de Roca Umbert.

El grup Els Isards té l'origen l'any 1981, com a col·lectiu d'artistes joves anomenat Associació d'Artistes Moderns de Granollers (AAMG), i amb l'objectiu de difondre la seva obra i la cultura, entre altres, a través d'una publicació anomenada Els Isards.

 L'any 1995 es reestructura el col·lectiu, marxen alguns components i n'arriben de nous, i pren el nom d'Els Isards. Aquell mateix any es donen a conèixer amb una exposició de notable ressò mediàtic feta en una casa destinada a l'enderroc. Fins a l'any 1997, el grup protagonitza accions i exposicions a Granollers, Mollet, Vic i Sant Celoni. L'any 1998 organitzen la I Setmana de les Arts a Granollers, amb la participació, entre altres, del poeta Joan Brossa. Des d'aleshores han portat a terme una desena d'exposicions i accions artístiques.