Més relleu a les conductes cíviques i solidàries en educació viària

Amb la col·laboració pública i privada que s'intensifica des d'avui per mitjà d'un nou conveni de col·laboració. Uns 1.500 alumnes de cinquè de primària de tots els centres educatius de la ciutat fan educació viària.

30 de Març 2010
+

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i representants de l'Instituto de Seguridad Vial de la Fundación Mapfre i de la Federació Catalana d'Automobilisme, Jordi Lorca i Ramon Izquierdo, respectivament, signen avui un acord per ampliar el seu treball conjunt a la ciutat. Una col·laboració ja existent, en matèria d'educació viària i que fa possible l'activitat didàctica que la Policia Local de Granollers porta a terme des de fa més de 40 anys. En concret, des de 1967, a partir d’una iniciativa pionera de l’excap de la Policia Local Francesc Campaña. Des d’aleshores, -com ell- un grup d’agents d’aquest cos han impartit educació viària a milers d’alumnes de centres educatius de Granollers.
Millorar actituds i comportaments sempre n'ha estat l'objectiu prioritari d'aquesta educació viària, però, a partir d'ara, el foment de les conductes cíviques i solidàries adquireix encara més relleu a la ciutat, també en aquest àmbit.

Amb la signatura d'aquest conveni, l'Instituto de Seguridad Vial de la Fundación Mapfre i la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA) posen a disposició de l'Ajuntament de Granollers iniciatives conjuntes per fomentar l'educació viària en el sentit més ampli. Entre els recursos que seran més visibles properament, destaca la instal·lació de la Caravana d'Educació Viària a Granollers, del 10 al 15 de maig, destinada, sobretot, a alumnes d'educació primària, com a vianants, viatgers i conductors de bicicletes.
També es preveu desenvolupar programes específics per a determinats grups de risc en matèria de seguretat viària. Tot plegat, per mitjà d'activitats formatives i divulgatives, durant tot l'any i adaptades a cada col·lectiu. 
A més, aquesta col·laboració permetrà a l'Ajuntament:
- disposar de materials didàctics de la Fundación Mapfre per a alumnes d'infantil, primària i secundària
- comptar amb la implicació d'aquesta fundació i de la FCA en campanyes de seguretat viària de la ciutat.
Per la seva banda, l'Ajuntament de Granollers es compromet a:
- destinar els recursos humans (formadors o policies locals) necessaris per portar a terme les activitats emmarcades amb aquest acord
- coordinar les demandes de la ciutat en matèria d'educació viària.

Aquest conveni tindrà una vigència mínima d'un any, prorrogable.
Una comissió mixta, amb representants de les tres parts implicades, farà el seguiment dels programes pactats i vetllarà pel seu desenvolupament.