L'Ajuntament de Granollers assumeix la titularitat del Centre Cultural de la Fundació "la Caixa"

L’entitat financera seguirà gestionant l’espai destinat a la gent gran i aportarà 350.000 euros per desenvolupar diferents iniciatives al centre

16 de Setembre 2008
+

 La societat municipal Granollers Promocions gestionarà la compra, l'administració i l'explotació del Centre Cultural de Granollers situat al carrer de Joan Camps, 1, propietat de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona per la quantitat de 2.300.000 €. L'Ajuntament de Granollers té interès en assegurar el funcionament de l'Auditori desenvolupant activitats d’àmbit cultural i educatiu de proximitat. Després que la Fundació "la Caixa" manifestés a l'Ajuntament el canvi d'orientació del seu Centre Cultural a Granollers, l’Ajuntament i la Fundació "la Caixa" han acordat la compra de l'equipament, que té una superfície de 2.618,76 m2 . Durant aquest trimestre, “la Caixa” i l'Ajuntament condicionaran el centre, per tant durant aquests mesos es mantindrà l'activitat programada sense incloure noves propostes.

“La Caixa” continuarà gestionant l’Esplai per a la gent gran del centre, amb un programa orientat a fomentar la participació d’aquest col·lectiu en la societat actual. Aquests equipaments adreçats a les persones grans acullen un ampli i innovador programa d’activitats i jornades que afavoreixen l’envelliment actiu i saludable i fomenten l’apropament de les noves tecnologies a la gent gran. A més, l’Obra Social i l’Ajuntament acorden la creació d’una Comissió Mixta que supervisarà la programació del Centre Cultural. L’entitat financera es compromet a invertir 350.000 euros al desenvolupament de les diverses iniciatives que desplegarà l’Ajuntament al Centre Cultural.

Tant l’Obra Social “la Caixa” com l’Ajuntament de Granollers entenen que el conveni obre la porta a una nova etapa en la relació de l’entitat financera amb Granollers. En aquest sentit, l’acord estableix el reforç dels programes d’acció social “la Caixa” a la ciutat. Des de fa més de 25 anys, l’Obra Social “la Caixa” ve desenvolupant múltiples activitats de tipus social, cultural, educatiu, científic i mediambiental a Granollers, tant mitjançant programes propis con en col·laboració amb diferents entitats.