L’Escola Taller d’Imatge i So presenta el reportatge Llums, càmera,…festa!

Autor: Toni Torrillas

05 de Novembre 2008
+

El proper 13 de novembre, a les 20 hores, i a la Troca, els alumnes de l’Escola Taller d’Imatge i So presentaran el seu primer reportatge Llums, càmera,…festa! Es tracta d’un treball d’una durada aproximada d’una hora en què es repassen els vint-i-cinc anys de Blancs i Blaus a Granollers.

A partir del 25 d’agost, els 15 alumnes es van dividir en dos grups i van seguir ben d’aprop les activitats de les colles, les entitats de la ciutat i els actes comuns propis de la festa com l’estirada de corda o la rajolada. A banda d’aquest seguiment, els joves també han continuat ampliant la informació amb entrevistes a persones emblemàtiques i importants per Blancs i Blaus, després dels nou dies de festa.

El resultat d’aquest treball és un reportatge dividit en dues parts; una dedicada als Blancs i una altra als Blaus. Això sí, tots dos separats per una secció especial on molts ciutadans, tant coneguts com anònims, defineixen amb una paraula el que significa per a ells la Festa Major de Granollers.

El reportatge Llums, càmera,…festa! és el primer projecte de l’Escola Taller d’Imatge i So de Granollers. La intenció és que els alumnes, d’entre 16 i 24 anys, segueixin realitzant projectes audiovisuals fins a final de curs, el juny de 2009.

L'Escola Taller d'Imatge i So és la primera que es fa a Catalunya, relacionada amb el món audiovisual, ofereix l'aprenentatge d'una formació teorico-pràctica de l'ofici, a través de pràctiques professionals a la ràdio i televisió de Granollers amb un contracte de treball per a la formació semestral. El primer semestre han cobrat una beca i el segon, que comença el 25 de desembre, cobraran el salari mínim. D'aquesta manera es facilita el contacte i la inserció laboral en empreses del mateix sector al finalitzar el programa el proper mes de juny.