Entrada en servei de dos nous autobusos urbans

A partir de demà i començant per la línia L-1 (Can Gili-Hospital-la Torreta)

13 de Octubre 2008
+

Aquest migdia, l'empresa Transports Municipals de Granollers ha presentat dos nous vehicles que s'incorporen a la flota urbana de la ciutat. Dos autobusos nous que substituiran dos que ja han depassat els 10 anys d'antiguitat, moment convenient per fer aquest canvi. A l'actualitat, la mitjana d'edat d'aquesta flota, amb 10 vehicles, és de 4 anys i 2 mesos.

Els dos nous autobusos tenen una major capacitat que els habituals perquè també tenen dos metres més de longitud, en concret, 12 m; en total, unes 20 places més. Cadascun en té 85 (31 amb seient i 54 més a peu dret).
Com la resta d'autobusos urbans de la ciutat, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb rampa i amb seients reservats més amples que els ordinaris. A més, disposen d'un modern sistema de reorientació i reducció d'emissions de gasos i d'aïllament acústic i tèrmic reforçat del motor.
Aquests autobusos entraran en servei a partir de demà. Primer, amb la incorporació d'un d'aquests vehicles al servei habitual de la línia L-1 (Can Gili-Hospital-la Torreta). De manera progressiva, a qualsevol de les línies urbanes de la ciutat.

Segons l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, aquesta incorporació forma part de l'aposta de l'Ajuntament i de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) per un servei públic de qualitat i la millora de la mobilitat, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Un treball continuat, que es tradueix en l'augment d'usuaris del transport urbà. En aquest sentit, Mayoral ha recordat que aquest servei ja té més d'un milió tres-cents mil viatgers i que l'objectiu municipal és que aquest any arribi a tenir-ne cent mil més.