Demà dissabte, subhasta solidària de "Mou-te pels quiets”

Serà a les 19.30 h, a la nau "Dents de Serra" de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers

05 de Novembre 2010
+

Mou-te pels Quiets és un moviment nascut d'un llibre, Quiet, de Màrius Serra, que relata, amb un to que fuig del victimisme i la llàgrima fàcil, la intensa vida del Llullu, fill de l'escriptor Màrius Serra que va morir als nou anys com a conseqüència de la paràlisi cerebral amb què va néixer. En aquest projecte el fotògraf granollerí, Jordi Ribó, s'implica plenament, a través de la fotografia, aconseguint l’impossible: fer córrer els 100 metres llisos al Llullu, fill del Màrius Serra.

Aquest repte va ser l'embrió perquè Màrius Serra i Jordi Ribó treballessin plegats en una nova aventura, un concert benèfic, celebrat el juny de 2009, per donar visibilitat als nens amb pluridiscapacitat i les seves famílies. Impulsat per Màrius Serra, el concert és un èxit i Jordi Ribó fotografia a tots els artistes com mai ningú ho havia fet abans: en una cadira de rodes. Noranta hores i dos mil quilòmetres més tard, Jordi Ribó tornava a aconseguir el seu objectiu, retratar-los a tots amb sentit i sensibilitat a través d’imatges poètiques, de denúncia, divertides i, fins i tot, arriscades. Cada fotografia, una història. 

Exposició fotogràfica i subhasta solidària

Enguany, Mou-te pels Quiets i Nexe Fundació culminaran el projecte a Granollers amb l'exposició de les fotografies que ja s'han mostrat a Barcelona, Vic, Palafolls i Sant Cugat del Vallès. L'exposició acaba el seu camí a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, on s’inaugura el dimecres 20 d'octubre de 2010, a les 20.10 h. Aquestes imatges són les que es subhastaran. Es podrà licitar per les 24 fotografies de gran format signades pels els seus protagonistes, 2 il·lustracions de Miguel Gallardo, (il·lustració de “Maria i Jo” i original “Makoki” de l’any 78) i una obra de gran format de l'artista Perico Pastor.

La subhasta se celebrarà el proper dissabte 6 de novembre, a les 19.30 h., a la nau "Dents de Serra" de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers (Av. d’Enric Prat de la Riba 77, Granollers), l'escriptor Màrius Serra, autor de Quiet i impulsor del "Mou-te pels Quiets", conduirà la subhasta, que comptarà amb la presència d’alguns dels protagonistes de les fotografies. Però abans de la subhasta, ja es pot licitar per qualsevol de les fotografies a www.moutepelquiets.cat

Les aportacions econòmiques es destinaran a activitats concretes de Nexe Fundació que és un referent d'atenció a la infància amb pluridiscapacitat que impulsa, des de fa més de 25 anys, un model d'atenció individualitzada, basada en l'estreta col·laboració entre les famílies i els professionals.