Acords de la Junta de Govern Local

Aquesta setmana, destaquen tres adjudicacions d'obres: la construcció del Centre d'Interpretació Medieval, un arranjament exterior al Cementiri Municipal i la renovació d'alguns trams de vorera de diversos carrers de la ciutat.

14 de Octubre 2008

Ja s'han adjudicat les obres del Centre d'Interpretació Medieval
L'empresa ABOLAFIO CONSTRUCCIONES, SL construirà l'equipament divulgatiu projectat al subsòl de la plaça de l'Església i del carrer de Ricomà. La Junta de Govern ha aprovat aquesta adjudicació d'obres per un import de 485.285,77 euros i un termini d'execució de sis mesos.
Per tant, la construcció del Centre d'Interpretació Medieval s'adjudica abans d'acomplir-se tres mesos de la formalització del conveni de finançament del projecte entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de Granollers. Recordem que l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 466.712,58 euros com a aportació de la Comissió Mixta del IV Acord de Col·laboració entre els ministeris de Foment i de Cultura per a l'actuació conjunta en el patrimoni històric espanyol, a través de l'1% Cultural.
Amb el nou centre, que estarà situat sota el nou edifici de l'equipament juvenil Gra, es podran fer itineraris a l'entorn de les antigues muralles de la ciutat, a les troballes del centre històric i a les restes de l'adoberia de can Ginebreda.
El projecte ha de ser una realitat a partir de l'any que ve.
 
Propera rehabilitació de la façana principal del cementiri
La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres per arranjar la paret exterior del Cementiri Municipal a l'empresa GRUP CONOCI-3, per un import de 99.722,96 euros i amb un termini d'execució de 7 setmanes. Aquesta rehabilitació inclourà la millora de les cobertes dels nínxols situats a tocar de la façana principal.
Es repicarà tota aquesta façana, de 500 m2, i s'hi aplicarà un morter de calç per evitar la retenció d'humitat, que provoca taques i despreniments superficials. A més, s'actuarà en una superfície de 350 m2 de cobertes de nínxols, a l'actualitat, planes i amb problemes d'humitats per dificultats per a l'evacuació d'aigua. En aquest cas, s'hi farà una inclinació cap a l'exterior, s'adequarà la recollida d'aigua per mitjà de canals i s'hi col·locarà una làmina impermeabilitzant i un acabat de rajola ceràmica.
Es preveu que aquestes obres es puguin iniciar a finals d'aquest mes.

Es renovaran diverses voreres de la ciutat
Properament, l'empresa GRUP RIERA-BLANCH, SL arranjarà part de l'entorn de la calçada de cinc carrers de Granollers. Les obres consistiran en la renovació d'alguns trams de voreres en mal estat. A més, s'aprofitaran per adequar canonades d'aigua i instal·lacions d'enllumenat públic.
Aquests són els trams de vorera que es milloraran:
c. del Camp de les Moreres, entre els carrers de Lluís Companys i passeig Fluvial (banda nord)
c. de les Minetes, entre Girona i Jean Henri Dunant (banda nord)
c. de Roger de Flor, entre Sant Josep i Menéndez y Pelayo (banda est)
av. de Sant Esteve, entre els carrers del Foment i de Murillo (banda oest)
c. de l'Olivar, entre Josep Maria de Segarra i Lluís Vives (petit tram)
La Junta de Govern Local ha adjudicat aquestes obres per un import de 199.500 euros i amb un termini d'execució de 10 setmanes.
En aquest cas, també es preveu començar a finals d'octubre.