Acords de la Junta de Govern Local

Aquesta setmana, destaquen quatre millores urbanístiques, d'equipaments socials i d'accessibilitat als barris de Can Gili i Congost

23 de Juliol 2008

S'han adjudicat les obres d'un nou aparcament i de reforma d'espais públics
La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres del projecte d'adequació de zona verda, torrent i aparcament al barri de Can Gili, per un import de 183.000 euros. Seran a càrrec de l'empresa CAMILO FERNÁNDEZ, SL, i el termini d'execució previst és de dos mesos.
Aquestes obres es faran en un terreny de prop de 4.000 m2 de la urbanització "Les àligues" de Canovelles, situat al límit del terme municipal de Granollers per la banda de Can Gili. En aquest espai, es faran obres de consolidació del terreny, pavimentació i adequació d'accessos i es crearà un aparcament públic, gratuït, amb capacitat per a uns 150 vehicles. S'hi instal·larà enllumenat públic i s'hi faran plantacions de jardineria, d'acord amb un projecte del Servei d'Obres i Projectes de l'Ajuntament.
La Junta de Govern Local també ha adjudicat reformes de dos espais públics de Congost. D'una banda, les obres del projecte executiu de la fase 2 de la reforma integral de la plaça de la Llibertat, inclòs al projecte d'intervenció integral del barri. En aquest cas, a l'empresa SERXAR,SA, per un import de 76.623,47 euros i un termini d'execució de dos mesos.
Aquestes obres consistiran a millorar l'accessibilitat, la jardineria i les condicions de desguàs d'aquest espai públic, a més de les instal·lacions d'enllumenat, aigua i reg. S'actuarà en una superfície de prop de 800 m2. S'enderrocarà el mur perimetral de la plaça i s'ampliarà la vorera existent, que passarà, de tenir-ne un, a tres metres d'amplada. S'hi plantaran una dotzena d'arbres i s'instal·laran sis nous punts de llum.
D'altra banda, la Junta de Govern Local ha adjudicat també l'ampliació de voreres del carrer de Narcís Monturiol, entre els carrers de Puigraciós i Camí Vell de Canovelles. L'empresa encarregada de fer aquestes obres també serà SERXAR, SA, en aquest cas, per un import de 86.413,53 euros i un termini d'execució de dos mesos.
Amb aquesta reforma, es millorarà l'accessibilitat en una superfície de prop de 400 m2. En un primer tram -entre els carrers de Puigraciós i Céllecs- es substituirà el paviment de la vorera i de les escales existents i se'n faran de noves per facilitar l'accés als edificis propers al gual de vianants. Al segon,  -entre els carrers de Céllecs i Camí Vell de Canovelles- s'aprofitarà per resoldre-hi problemes de drenatge, per adequar-hi entrades de vehicles i passos de vianants, per plantar-hi alguns arbres i per millorar-hi instal·lacions d'aigua i reg. A més, es col·locaran sis nous punts de llum.

S'inicia licitació per al projecte d'un nou pavelló amb locals socials
El barri Congost també és protagonista d'un quart acord destacat de la Junta de Govern Local d'aquesta setmana. Es tracta de l'inici de l'expedient licitatori per adjudicar, per mitjà de procediment obert i tramitació urgent, la redacció del projecte d'un nou equipament municipal. El pavelló poliesportiu que substituirà l'actual Pavelló Municipal "El Congost", de coberta de lona, situat al carrer de Maria Palau.
El nou pavelló es construirà en el terreny que ocupen les instal·lacions actuals, però ampliarà usos. A més d'una gran pista central convertible en tres, tindrà locals socials i una ludoteca. L'equipament ocuparà prop de 2.890 m2 .
Aquesta setmana, la Junta de Govern Local ha aprovat la despesa prevista per al contracte de la redacció d'aquest projecte, 171.594,46 euros. També, el corresponent plec de clàusules econòmiques i administratives per a aquesta adjudicació.