Recepció a l'alumnat de la Ikastola Seber Altube que és a Granollers per conèixer el bombardeig de Granollers

La visita respon a l'intercanvi que el Col·legi l'Estel va fer la setmana passada a aquest centre de Gernika

08 d'Abril 2019
+
Fotografia institucional després de la recepció que s'ha fet als alumnes de 4t d'ESO de la Seber Altube Ikastola de Gernika, acompanyat per l'alumnat i professors del Col·legi l'Estel de Granollers
Aquest dimecres ha tingut lloc a la Sala de Plens la recepció institucional a 56 alumnes de 4t d'ESO i professors de la Seber Altube Ikastola de Gernika, que han fet parada a Granollers per conèixer els espais relacionats amb el bombardeig de la nostra ciutat, entre els quals el refugi de la plaça Maluquer i Salvador. 
 
La visita d'aquests alumnes bascos és el retorn de l'estada prèvia que la setmana passada van fer els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi l'Estel de Granollers a Bilbao i Gernika. Aquesta relació es va gestar el curs passat, quan l'alumnat del Col·legi l'Estel, que aleshores feia 3r d'ESO, va contactar, a través d'Skype, amb escoles d'altres ciutats bombardejades com Gernika i Nagasaki, de qui van rebre un vídeo. 
 
L'alumnat del Col·legi l'Estel va fer un vídeo d'aquesta experiència que va presentar públicament en la cloenda de la caminada de joves per espais de memòria de Granollers que l'any passat va reunir a prop de 450 alumnes de 3r d'ESO, en el marc dels actes de commemoració del 80è. aniversari del bombardeig.
 
Els 25 alumnes de 4t d'ESO i professors del Col·legi l'Estel han acompanyat la delegació de Gernika que, a banda de Granollers, visiten aquests dies Cambrils, Tarragona i Barcelona.