Quatre informadors recorren l'illa de vianants per incidir en la recollida selectiva comercial

La campanya es portarà a terme durant dues setmanes

14 de Novembre 2018
+
Dues tècniques lliuren la informació en una establiment del centre de Granollers
Des d'aquesta setmana i durant quinze dies, quatre persones recorren l'àmbit de l'illa de vianants per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors visitaran els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres. Es tracta d'una iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Oriental, que també s'està fent a d'altres municipis de la comarca, i que està finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio. 
En el cas de les plataformes mòbils, s'informa que els residus s'han de dipositar, de manera separada a cadascun dels contenidors, a partir de les 20.30 h, tots els dies de la setmana excepte diumenges i festius. A més s'indica als establiments que el volum màxim que es pot dipositar per cada fracció de residus és l’equivalent a una bossa de 40 litres de residus domèstics. Per a persones o establiments que ocasionalment tinguin un volum de residus més gran, de qualsevol de les fraccions, poden fer servir els contenidors situats a l’entorn de l’Illa de vianants o ve acollir-se al sistema de residus de grans productors, si la quantitat de residus és habitualment gran. 
Respecte el cartró i paper comercial, l'Ajuntament ofereix la recollida porta a porta que es fa dimarts, dijous i dissabtes no festius. 
Fer la recollida selectiva dels residus és obligatori per a totes les persones i establiments. No dipositar els residus en llocs i/o en horaris inadequats pot suposar l'obertura d'un expedient sancionador, amb una multa per un import de fins a 750 euros, segons estableix l'Ordenança dels espais d'ús públic i civisme.