Participa al projecte de passallibres d’autors locals d’aquest Sant Jordi

Del 16 al 23 d’abril el Gra alliberarà una vintena de llibres a diferents indrets de la ciutat

16 d'Abril 2018
+
Imatge del Bookcrossing del Gra pel Sant Jordi 2018

Aquest Sant Jordi, dins del programa d'activitats Per l'abril lletres mil, l'equipament juvenil del Gra alliberarà les últimes novetats d’autors i autores locals i llibres d’escriptores i escriptors dels que enguany celebrem el seu centenari com Pedrolo, Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Campmany o són efemèride, com  Aurora Bertrana, dins l’Any Bertrana. D’aquesta manera l’equipament dona continuïtat al projecte de passallibres (bookcrossing) que ja va iniciar per Sant Jordi del 2013.

En total, del 16 al 23 d'abril s’alliberaran una vintena de llibres a diferents indrets de la ciutat. A través del les xarxes socials del GRA, Granollers Cultura i l’Ajuntament de Granollers s’aniran desvetllant els llocs on s’alliberen els llibres. Quan algú localitzi un llibre haurà d'entrar a la pàgina web www.bookcrossing-spain.org, notificar la troballa i, un cop llegit, tornar a alliberar-lo a un lloc públic (un banc, un portal, al tronc d’un arbre...) anotant al web la nova ubicació.  

Aquests són alguns dels llibres que s’alliberaran:

L'extraordinari Doctor Rupert (Eulàlia Canal), Arbres mars desconcerts (Ivette Nadal), La biblioteca fantasma (Jordi Masó), Bodas de sangre (Joan Garriga), Ocell Rebel (Martí Porter), Fer Safareig (Joaquim Brustenga), Mecanoscrit del segon origen (Manuel de Pedrolo), Passamaneria (Pruden Panadès), Feliçment, jo sóc una dona (Maria Aurèlia Campany), Seràs un dels nostres (Ariadna Herrero), Les cendres del silenci (en motiu dels 80 anys del bombardeig a la ciutat), Permagel (Eva Baltasar), Corazones en la playa (Joan Camps), Bodas de Sangre (Joan Garriga), Vida y Milagros de Daniel Sanz (De cara a la pared), La cuina sostenibe (Ada Parellada), Ni un gram (Jessica Roca), Nou pisos d’un replà (Jordi Sedó), Paradisos oceànics (Aurora Bertrana), Algú que no hi havia de ser (Manuel de Pedrolo).

Què és el Bookcrossing?

Bookcrossing és un moviment d'àmbit mundial que pretén "alliberar" llibres en llocs públics de manera que siguin llegits pel màxim nombre possible de persones. El moviment fou iniciat per Ron Hornbaker el 17 d'abril de 2001 inspirat per un web de seguiment del recorregut de bitllets: Where's George?. Actualment hi ha 326.000 membres i 1.716.000 llibres registrats a tot el món.

El Gra és zona d'alliberament controlat de bookcrossing. Pots portar allà el teu llibre i alliberar-lo així com agafar-ne un i llegir-lo i després deslliurar-lo. Des de la diada de Sant Jordi de 2013, el Gra deixa llibres deslliurats repartits per la ciutat.