L'Hotel Ciutat de Granollers fa una prova pilot d'estalvi energètic i sensibilització ambiental

L'establiment destinarà l’import de l’estalvi econòmic aconseguit durant els quatre mesos de la campanya a projectes de lluita contra la pobresa energètica o d’ajut alimentari a través d’entitats socials

23 de Desembre 2019
+
L'Hotel Ciutat de Granollers, primer participant en una prova pilot d'estalvi energètic i sensibilització ambiental
L'Hotel Ciutat de Granollers participa en Estalvi pel canvi, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia així com de promoció de les energies renovables. Aquesta prova pilot té l’objectiu de millorar la sostenibilitat dels establiments turístics i és una adaptació per als establiments hotelers de la campanya Estalgia que, amb la mateixa finalitat, va desenvolupar l’Ajuntament de Granollers en els equipaments municipals durant 2018 i 2019 amb l’empresa granollerina l’Origen, creadora i impulsora de la iniciativa. És la primera vegada que la campanya s’aplica a un establiment hoteler i la voluntat és estendre-la a d’altres establiments turístics. La iniciativa va començar a finals de novembre i tindrà una durada de 4 mesos.
 
Les accions que es porten a terme durant la campanya Estalvi pel canvi no alteren el normal funcionament de l’establiment. Són les següents: accions d’estalvi energètic encaminades a la reducció del consum d’electricitat, aigua i gas; accions de sensibilització amb els clients i amb el personal de l’establiment; s'ha instal·lat un moble-filtre amb plantes (fitoremediació) en una sala del gimnàs per millorar la qualitat de l’aire interior i per conscienciar sobre l’efecte positiu de les plantes, amb control per sensor; i monitorització temporal dels consums energètics.
 
L'Hotel Ciutat de Granollers destinarà l’import de l’estalvi econòmic aconseguit durant els quatre mesos de la campanya a projectes de lluita contra la pobresa energètica o d’ajut alimentari a través d’entitats socials.
 
Aquesta prova pilot compta amb el suport econòmic de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona que, per primera vegada, ha convocat una línia d'ajuts per promoure la sostenibilitat dels establiments turístics, i l’Ajuntament de Granollers.