Les obres del tram nord del c. Girona s'iniciaran dilluns dia 18

La primera actuació implicarà la substitució d'un tram del col·lector del clavegueram, a l'àmbit més proper a les Franqueses

12 de Setembre 2017
+
Vista des de la cruïlla del carrer Girona amb el carrer de Juli Garreta per on començarà la reforma integral de la part nord del c. Girona
Dilluns dia 18 de setembre començaran les obres d'urbanització del tram nord del carrer de Girona. Tractant-se d'una via molt llarga i concorreguda, els treballs es faran per fases, per tal de minimitzar els efectes sobre les persones usuàries del carrer: 
 
1. Des del c. Juli Garreta fins al c. Pere el Gran
2. Des del c. Pere el Gran fins al pont del barri Bellavista de les Franqueses
3. Des del pont de Bellavista fins al c. d'Apel·les Mestres
4. Des del c. Apel·les Mestres fins al c. de Francesc Ribas. Inclou treballs de substitució del tub de la xarxa general d'aigua potable entre els carrers de Francesc Ribas i el carrer de l'Hospital.
 
Els treballs començaran amb la substitució d'un tram del col·lector del clavegueram de 54 m de llarg en l'àmbit nord de l'obra. Aquest fet provocarà la restricció de la circulació de vehicles durant la setmana del 18 al 25 de setembre, que passarà de dos carrils per sentit a un per sentit, en el tram comprès entre el. c. de Juli Garreta i c. Montcada.
 
D'altra banda, s'eliminaran algunes places d'aparcament al voltant de la plaça del Magraner, on s'instal·laran les casetes d'obra. 
 
Posteriorment es preveu tallar el trànsit a la cruïlla amb Juli Garreta. No obstant, un cop acabada la substitució del col·lector de clavegueram, es preveu que no s'hagi de tallar més la circulació mentre durin les obres. 
 
La durada prevista de la totalitat de l'obra és de 12 mesos i la portarà a terme les empreses guanyadores del concurs: UTE COYNSA 2000, SL/ VORACYS, SL, amb un 
pressupost de 2.128.294,74 euros, IVA inclòs. La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció de 1.350.000 euros, mentre que l'Ajuntament de Granollers finançarà la resta de la inversió. 
 
La renovació del tram nord del c. Girona, prevista en el Programa d'Actuació Municipal, comportarà l'ampliació de les voreres, la creació d'una nova plaça i d'un carril bici, entre d'altres. A més s'hi plantaran un centenar d'arbres i es renovarà el mobiliari urbà.