L'alcalde de Granollers ha participat en el "Encuentro de Ciudades Destruidas por la Guerra" a Donostia

Josep Mayoral ha compartit el treball vinculat a la memòria històrica i la pau que es fa des de Granollers amb representants d'altres ciutats i d'organitzacions ciutadanes

22 de Novembre 2013
+

Dresden, Sarajevo, Milán, Wroklaw, Gernika-Lumo, Granollers, Madrid i Donostia/San Sebastián són les ciutats que han participat en el "Encuentro de Ciudades Destruidas por la Guerra" que es va celebrar ahir al Palau de Congressos Kursaal de Donostia. Aquesta trobada commemora el bicentenari de la destrucció i reconstrucció de Donostia/San Sebastián a través de l'experiència compartida amb altres ciutats destruïdes o severament malmeses en conflictes europeus en els últims 200 anys.

L'alcalde de Granollers i Vicepresident del comitè executiu de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha compartit el treball vinculat a la memòria històrica i la pau que es fa des de Granollers amb representants d'altres ciutats i d'organitzacions ciutadanes. També ha fet èmfasi en la necessitat d'articular una xarxa de ciutats que pugui aixecar la veu davant els atacs i la violència que pateixen els ciutadans i les ciutadanes i treballar per construir una societat millor, a través de l'educació i l'entesa entre persones. Mayoral ha manllevat les paraules de Robert Mussche que va escriure Kirmen Uribe en la seva novel·la El que mou el món Mussche, després de viure el bombardeig de Granollers en primera persona sempre va preguntar-se si podia haver fet més del que va fer.

Mayoral ha convidat a tothom a preguntar-se si fem prou, i esperona a ser actius i treballar per la millora de la convivència, la solidaritat, la pau. "No podem deixar mai de preguntar-nos com podem contribuir a fer un món millor."