La tercera edició de la #MARATOENERGIA es proposa reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat en cinc centres educatius

Durant tot el mes de febrer, aquests equipaments educatius promouran bones pràctiques per aconseguir una reducció de consums del 10 %. L'estalvi tindrà una finalitat solidària i es destinarà a reduir els efectes de la pobresa energètica

01 de Febrer 2018
+
Avui dijous, 1 de febrer, engega la tercera edició de la marató de l'estalvi energètic, l'Estalgia, amb la participació de cinc centres educatius: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.
 
Al llarg de tot el mes de febrer, l'Estalgia promourà una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. L'objectiu és reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments.
 
Així, es farà un seguiment dels consums, es faran accions per reduir-los i per quantificar l'estalvi aconseguit respecte de l'any passat. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   
 
La formació és un altre dels pilars de la marató de l'estalvi energètic. Així, s'han programat dues xerrades al llarg del mes, una d'adreçada a l'equip de treballadors dels centres educatius (15 de febrer, 10 h, EMT), i una segona per a les famílies dels alumnes (14 de febrer, 10 h, Centre Vallès). A més, els centres que ho sol·licitin podran disposar del joc i taller Actiwat sobre l'estalvi energètic.     
 
Com en les altres dues edicions anteriors, deu  municipis participen a l'Estalgia: Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Palau-Solità i Plegamans, Barcelona i Granollers. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 
 
L'Ajuntament de Granollers (a través dels serveis d'Educació, Serveis Municipals, Medi Ambient i Espais Verds) promou la 3a edició de la marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica, juntament amb lorigen i la Diputació de Barcelona (dins el programa #passaenergia).