La Fira Guia't celebra la 10a edició els dies 9, 10 i 11 d'abril a Roca Umbert

La principal novetat d'aquesta edició d'aniversari serà la mostra d'indústria 4.0

03 d'Abril 2019
+
La principal novetat d'aquesta edició d'aniversari serà la mostra d'indústria 4.0

Els propers dies 9, 10 i 11 d'abril la nau Dents de Serra i a d'altres espais de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers serà de nou l'escenari de la Fira Guia't. Aquesta iniciativa és un aparador de tots els estudis de formació professional que s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental i també a comarques veïnes. La Fira està organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO. 

Aquest dimarts a la tarda s'ha presentat en roda de premsa aquesta nova edició de la Guia't a l'Oficina Jove del Vallès Oriental que també hi serà present, un any més, de manera activa. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que la Fira Guia't "referma la vocació d'un territori educador que sap que és imprescindible acompanyar i assessorar en la presa de decisions complexes però amb el màxim de llibertat possible". En aquest sentit, Laura Ribalaigua, coordinadora territorial de Joventut de Barcelona, ha afegit que "la fira ajuda als joves que acaben 4t d'ESO i que han de prendre una decisió sobre el seu futur. Els informa i els assessora, alhora que els orienta i acompanya en el procés".

David Ricart, president del Consell Comarcal, ha donat les dades d'aquesta edició: una trentena de professionals hi participaran, 42 centres ja han confirmat la seva visita, 53 famílies s'han inscrit, en total, hi passaran més de 2.000 persones. Ricart també ha explicat una de les novetats d'aquesta edició i ha dit que "volem que la fira tingui una mirada inclusiva i un enfocament molt clar en matèria de gènere, que sigui un espai lliure de qualsevol discriminació".

La novetat més destacada, però, és que per promoure les vocacions industrials, enguany i a la Sala Nau B1 hi haurà una mostra d’indústria 4.0 i és que la Formació Professional  té en aquest sentit una oportunitat per a totes aquelles persones que busquin un futur laboral d’èxit. Josep Maria García, cap d'estudis d'empresa de l'Escola Municipal del Treball, ha explicat que la indústria 4.0 "permet reduir costos i ser més eficients amb l'ús de la tecnologia" i que a la Fira Guia't hi trobarem exemples com drons, robòtica, realitat virtual o augmentada.  També s'hi faran xerrades temàtiques i demostracions dirigides a tots els visitants i, molt especialment, als alumnes de Batxillerat per tal que coneguin les oportunitats que ofereixen els cicles de grau superior relacionats amb la indústria 4.0

La Fira Guia't

La Fira reuneix més de 40 expositors i és visitada cada any per més de 2000 persones. Es tracta d'una cita ineludible per a joves i les seves famílies ja que els ofereix informació i orientació sobre l'oferta formativa just en el moment en què han de decidit què estudiar després de l'ESO. A més de la informació dels centres de formació professional de la ciutat i d’altres poblacions del Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès, o Osona, entre altres, hi trobaran xerrades i tallers, amb l'objectiu de despertar inquietuds als joves i que puguin conèixer de primera mà experiències d’altres joves que han passat per aquesta situació de tria. També es poden informar, per exemple,  sobre la possibilitat d’acabar els estudis amb una beca Erasmus.

Aquesta desena edició de la Fira Guia't consolida l'aposta per la Formació Professional que és garantia d’èxit acadèmic i professional. Més del 50% de les persones que acaben aquesta formació s’insereixen en el món laboral i en algunes famílies professionals, com les més vinculades a la indústria, aquesta xifra pot arribar fins  al 90%. A més, aquesta edició d'aniversari obre una nova etapa que ja no busca només el prestigi i difusió de la Formació Professional, sinó que aposta per situar-la en la centralitat que li pertoca.

Visites guiades a la Fira Guia't per a famílies

El dimecres 10 d’abril, de les 17 a les 20 h, es pot visitar la Fira Guia’t, a la nau de Dents de Serra de Roca Umbert, i descobrir els espais d’orientació personalitzada, les demostracions i la mostra d’expositors. Hi haurà visites guiades a les 17 i a les 17.30 h per a famílies que tenen alumnes a 3r i 4t d’ESO. La visita inclou la xerrada d’orientació “Ja acaben l’ESO....i ara què?”

Podeu apuntar-vos gratuïtament a les visites guiades i xerrades a través de http://firaguiat.vallesjove.cat

La primera edició de la Fira Guia't

Des de la seva primera edició, l'any 2009, Granollers acull la Fira Guia't, una mostra que va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer l’oferta formativa de cicles formatius a la comarca i prestigiar la formació professional que, malgrat ser una molt bona sortida educativa i professional, continuava patint prejudicis. Aquell any, gairebé 20 expositors van participar-hi a l’antiga Nau B1, encara per rehabilitar. Tot i les inclemències del temps, prop d’un miler de joves varen assistir per primera vegada a aquesta fira, que avui, 10 anys més tard, s’ha convertit en un referent de les fires d’orientació en formació professional de tot Catalunya.