Granollers substitueix els 451 contenidors de rebuig de tota la ciutat

Abans de final d'any també es canviaran els d'orgànica

27 de Octubre 2017
+
Nou contenidor situat davant la plaça de Sant Miquel. Foto: T. Torrillas
Aquesta setmana ha començat la substitució dels 451 contenidors de rebuig (els de color gris) que hi ha a Granollers. El nou sistema és més accessible i silenciós. Aquest canvi és producte del nou contracte del servei de neteja i recollida de residus que va ser adjudicada per l'Ajuntament de Granollers a l'empresa Talher, SA.
 
Els nous contenidors de rebuig disposen d'un sistema més fàcil per poder dipositar-hi les bosses. Tots tenen un pedal que obre la tapa quan es prem i un identificador per a persones invidents. Alhora, un centenar d'aquests contenidors tenen també una maneta, un element que ajuda a les persones que van amb cadira de rodes. Aquests seran els contenidors que es col·locaran on l'Ajuntament de Granollers ha constatat que hi viuen més persones discapacitades. Tots els contenidors són de material plàstic, tenen una capacitat de 3.200 litres i un cost aproximat de 1.000 € la unitat.
 
La col·locació dels contenidors de rebuig s'està fent gradualment, de dilluns a dissabte, amb la intenció que al cap d'un mes s'hagin canviat totes les unitats. L'operació es fa de nit, entre les 21 h i les 3 h de la matinada, per tal que es pugui fer més àgilment i interfereixi menys en el trànsit i en l'activitat habitual dels carrers. Prèviament a la col·locació dels nous contenidors, es neteja l'espai amb aigua a pressió i desinfectant. 
 
Simultàniament a la col·locació dels nous contenidors, es porten a terme fins a 300 treballs d'adequació dels espais dels contenidors: senyalitzar, pintar, moure o posar pivots. 
 
Després dels contenidors grisos, també es substituiran els contenidors marrons, de matèria orgànica, que tindran més capacitat que els actuals, 2.200 litres. També seran de color gris però amb la tapa marró. La previsió és que aquesta feina es porti a terme durant els mesos de novembre i desembre. En aquest cas la bossa es llençarà directament per una boca rectangular. Per tant, no caldrà obrir la tapa.