Granollers posa en marxa un punt d'informació i assessorament sobre diversitat sexual i de gènere personalitzat (Punt LGBTI+)

El nou servei és un espai confidencial d’atenció a les persones LGBTI+, famílies, entorn i professionals

22 de Gener 2019
+
Aquest dimarts 22 de gener s’ha fet la signatura de l’acord per al desenvolupament d’aquest nou Servei d'Atenció Integral Local per a persones LGBTI (SAI) entre la Direcció General d'Igualtat i l’Ajuntament de Granollers.

L’Ajuntament de Granollers ja disposa d’un punt d’assessorament sobre diversitat sexual i de gènere adreçat a totes aquelles persones que busquin un espai on parlar, compartir i resoldre dubtes. El Punt LGTBI+ és un espai confidencial d’atenció que donarà suport i atendrà les demandes del col·lectiu LGBTI+ (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals), famílies, entorn i professionals, i que es concep també com una eina contra la discriminació per LGBTIfòbia.

Aquest dimarts 22 de gener s’ha fet la signatura de l’acord per al desenvolupament d’aquest nou Servei d'Atenció Integral Local per a persones LGBTI (SAI) entre la Direcció General d'Igualtat i l’Ajuntament de Granollers. El nou servei, que es contempla en la  Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; formarà part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral de Catalunya que està impulsant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El de Granollers és el servei número 70 d’aquesta Xarxa però el primer que es posa en marxa al Vallès Oriental. L’alcalde Josep Mayoral ha destacat, justament, aquest treball en xarxa i ha afirmat que aquest nou Punt LGBTI+ «és una passa important per continuar avançant en temes de llibertat, igualtat i respecte». Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament  de Treball, Afers Socials i Famílies, ha explicat que aquest servei «és el punt d’entrada a tota la xarxa que connecta 70 punts, els serveis de la Generalitat i també altres administracions, institucions i entitats». A més, la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Maria del Mar Sánchez, ha afegit que ja s’ha començat a formar el personal propi de l’Ajuntament en matèria LGBTI i que «farem una diagnosi per fer una Pla LGBTI i tenir una visió d’allò que passa a la ciutat».

Punt LGBTI+

El punt d’atenció està situat al CIRD de Granollers (c. Portalet, 4, 4) i també al Gra (pl. Església, 9). Pots demanar informació o cita prèvia (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts de 16 a 18.30 hores) trucant al 938 426 714 o escrivint a lgbti@granollers.cat

El Punt LGBTI+ t’ofereix:

- Suport i recursos especialitzats sobre diversitat sexual i de gènere

- Informació general i sobre entitats LGBTI+

- Atenció i gestió de denúncies i incidències per LGBTIfòbia

- Assessorament en processos personals d’identitat sexual i de gènere

- Canvi de nom en la targeta sanitària de persones transgènere majors i menors d’edat

Aquest servei de l’Ajuntament aposta per atendre tot tipus de demandes i necessitats i, alhora, pretén sensibilitzar la ciutadania i transformar aquelles realitats que han de quedar enrere. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Granollers s’uneix a la xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI+ de Catalunya (SAI) i aposta per una ciutat lliure d’estereotips i LGBTIfòbia.

Més informació a www.granollers.cat/punt-lgbti