Es plantaran 58 arbres al carrer d'Enric Prat de la Riba, entre els carrers de la Princesa i Alfons IV

Els treballs s'iniciaran aquesta setmana retirant alguns plàtans i construint els escocells per als nous arbres

13 de Gener 2020
+
La nova espècie que es plantarà són els liquidàmbars.
El carrer d'Enric Prat de la Riba, entre els carrers de la Princesa i Alfons IV, tornarà a ser una via totalment arbrada. Aquesta setmana començaran els treballs per retirar d'aquest eix onze plàtans i construir uns escocells grans, de 140 x 100 cm per a 58 arbres. La nova espècie que s'hi plantarà són els liquidàmbars, un arbre ornamental de baix manteniment, les fulles dels quals es tornen vermelloses a la tardor. A cada escocell s'hi farà arribar la corresponent xarxa d'aigua. Aquesta actuació forma part de l'execució dels pressupostos participatius de 2019, ja que el projecte més votat va ser "plantar més arbres, arbustos i qualsevol tipus de vegetal autòcton en zones verdes i espais lliures municipals per millorar la salut mediambiental de la ciutat". No és previst que els treballs afectin la circulació del carrer.
 
També en el marc d'aquest projecte dels pressupostos participatius s'han portat a terme actuacions com la plantació de 45 roures al tram urbà del passeig Fluvial, entre el parc firal i el parc del Congost, mentre que al sud del parc firal, a tocar del camí de Can Bassa, s'hi han plantat 16 alzines, 6 sureres, 5 pins pinyers i 16 roures de mides diverses formant un conjunt arbrat. També s'hi han plantat més de 200 arbustos de diferents espècies vegetals autòctones (arboç, aladern, arç, llentiscle, etc.) prop de la bassa, per tal de millorar la biodiversitat de l'entorn. Igualment s'hi ha construït la xarxa de reg d'aigua no potable per regar. 
 
En el parc del Congost s'ha enverdit part de la zona central del parc ampliant la superfície regada en més de 1.100 m², instal·lant-hi gespes i massissos de planta ornamental. Aquesta nova superfície verda es regarà mitjançant aigua no potable procedent de la depuradora.
 
L'import total de totes aquestes actuacions ha estat de 113.494,77 euros procedents de la partida destinada als pressupostos participatius de 2019.