Els alumnes de l'EMT premiats amb el viatge a Silicon Valley expliquen el seu projecte, Plastic Air City, als representants municipals

L'activitat forma part de les bases d'aquest premi d'emprenedoria convocat per l'Obra Social La Caixa

13 de Juny 2019
+
L'alcalde, els regidors, els alumnes i la professora a la presentació del projecte, aquest matí a la Sala de Plens
 Aquest matí, sis alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Municipal del Treball guanyadors del Premi  Repte Emprèn 2019 que convoca l'Obra Social de La Caixa han presentat el seu projecte, Plastic Air City, als representants municipals, com a part dels reptes marcats en les bases.
 
Els estudiants, Laia Sánchez, Laura Gil, Aymará Danieluk, Pol Sánchez, Albert Badia i Adam Gamraoui -acompanyats de la seva professora, Eva Tapia-, han donat els detalls del projecte i han conversat amb l'alcalde en funcions, Josep Mayoral, i els regidors en funcions de Mobilitat, Juanma Segovia; Obres i Projectes, Albert Camps; i Educació, Francesc Arolas
 
Els joves han desenvolupat el seu projecte de reciclatge i reutilització del plàstic en l'assignatura optativa d'innovació i emprenedoria. El premi els permetrà viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA), a final de juny.  Allà, segons han explicat, visitaran la seu de grans empreses com Google, Netflix, Instagram..., a més de museus i espais emblemàtics com la presó d'Alcatraz de San Francisco. També assistiran a un partit de beisbol.
 
Plastic Air City és un projecte de mobiliari urbà intel·ligent, de plàstic reciclat, imprès en 3D, autosostenible (dotat de plaques solars i façana verda), capaç de regenerar l'aire  i de connectar-se amb el ciutadà per conèixer els nivells de contaminació enregistrats a temps real.
 
El projecte ha participat al Campus Repte Emprèn 2019, com un dels 35 finalistes entre els 1.237 projectes (de la resta de l'Estat i Portugal) que s'hi han presentat. Finalment, ha estat un dels 5 equips guanyadors del viatge formatiu a Silicon Valley durant 10 dies (del 27 de juny al 6 de juliol). 
 
Tal com han comentat els nois, ara els caldria una impressora més gran per poder imprimir la marquesina a mida real- ara en tenen un prototip. Han destacat que aquest mobiliari té la virtut de reciclar els residus de plàstic generats a la ciutat, i que és sostenible i fàcil d'instal·lar. Pel que fa a estimació de costos, en aquests moments l'està fent el departament d'Administració de l'escola.   
 
El passat 22 de maig Educaixa lliurava els premis Repte Emprèn i Incubadora 2019 al CosmoCaixa de Barcelona. Es tracta de dos  programes formatius que busquen fomentar les capacitats emprenedores entre els joves. Aquest any, dos equips de l'Escola Municipal de Treball han resultat guanyadors en dues de les modalitats: el Repte Emprèn (4t d'ESO) i  el Concurs Incubadora (1r de batxillerat). En aquest cas, els alumnes hi han participat amb el projecte ASES, una app que vol eliminar les barreres comunicatives en el col·lectiu de disfuncionals auditius. ASES és un software intel·ligent integrat en la càmera del mòbil capaç d'interpretar la llengua de signes. D'aquesta manera, sords i oïents podran eliminar les barreres comunicatives en el seu dia a dia. Els guanyadors participaran al Youth Start European Entrepreneurship Award 2019 que se celebrarà al novembre a Barcelona.