El patrimoni i la natura centren aquest cap de setmana una nova edició de les Jornades del Patrimoni

El programa inclou un recorregut per descobrir els elements inspirats en la natura de cases modernistes com la Casa Torrabadella, la Casa Blanxart o la façana de l'Ajuntament

04 de Octubre 2017
+
Casa Torrabadella, un dels edificis que es visitaran a la ruta guiada de diumenge.
Granollers se suma a la celebració a tot Catalunya de les Jornades Europees del Patrimoni, que des de l'any 1991 es proposen acostar el patrimoni arquitectònic monumental al gran públic. Serà aquest cap de setmana, dies 7 i 8 d'octubre, enguany sota el lema “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”, proposat pel Consell d'Europa. 
 
El programa inclou una visita teatralitzada a la Tèrmica, a través de la qual es coneixerà la figura del fogoner, la persona que controlava el vapor de la caldera. Amb ell, els participants faran un recorregut per l’espai que abastia d'electricitat (a partir de carbó, fuel i gas) els antics telers de Roca Umbert. Serà dissabte, 7 d'octubre, en dues sessions: a les 19 i a les 20 h.  
 
Una altra proposta és l'itinerari "Patrimoni + natura+ poesia" pels elements patrimonials -sobretot, modernistes- inspirats en la natura més destacats de la ciutat: Casa Torrabadella, Can Margarit, Can Déu, Casa Blanxart, Can Ganduxer, Can Puntes i l'Ajuntament, cases i edificis molt coneguts i plens de detalls. L'activitat (sense inscripció prèvia) es farà diumenge, 8 d'octubre, a les 11 del matí, amb el guiatge de Cinta Cantarell, historiadora de l'art, i la participació d’Ivette Nadal, cantautora i poeta. El punt de trobada serà al Museu de Granollers i el recorregut durarà dues hores.   
 
D'altra banda, a partir del 6 d'octubre, al portal d'imatges (http://arxiufotografic.granollers.cat/), l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) mostrarà fotos de masies de Granollers i rodalies dels anys 40-50 del segle passat pertanyents al Fons Salvador Llobet i Reverter de l'AMGr, en la mostra titulada “Paisatge rural del Vallès Oriental". L'Arxiu també dedicarà la tertúlia mensual a aquestes Jornades, dilluns, 9 d'octubre a les 17 h, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19). D'altra banda, el Document del mes serà “Notes de la masia Can Quintana de Palou, dins l'estudi La Casa Rural de Salvador Llobet, de 1958”. Es podrà consultar, a partir del 6 d'octubre, al web de l'Arxiu: http://www.granollers.cat/arxiu.