El Museu de Ciències Naturals vol despertar la curiositat de petits i grans amb la nova exposició permanent "Tu investigues!"

S'inaugura dissabte a les 11 del matí, amb una festa oberta a tothom

07 de Gener 2019
+
El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCN) s'ha proposat explicar la feina que fa en investigació de manera entenedora i atractiva i, alhora, amb rigor científic. El resultat és "Tu investigues", la propera exposició que de manera permanent exhibirà la Tela a partir de gener, i que s'inaugurarà amb un acte de format festiu dissabte, 12 de gener, a les 11 del matí.     
 
La mostra, produïda pel mateix MCN amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, està pensada per a un públic familiar amb infants de 4 a 12 anys i vol, sobretot, despertar la curiositat "per investigar i explorar la natura com si fos un tresor". 
 
Amb aquesta finalitat, recrea quatre espais naturals -un riu, un bosc, un prat i una cova- per explicar, a partir d' ecosistemes diferents, les quatre àrees d'investigació del museu granollerí: quiròpters (ratpenats), lepidòpters (papallones), petits mamífers i herpetologia (amfibis i rèptils). De cadascun se'n dona informació, i se'n mostra la fauna amb dibuix hiperrealista i l'ajut de projeccions en tres dimensions i realitat virtual. Els responsables han tingut una cura especial en la posada en escena, de manera que el públic gaudirà d'una exhibició d'alt contingut artístic, amb l'escenografia com a element central, al servei de divulgar la recerca que, des de fa anys, porta a terme amb resultats reconeguts internacionalment el Museu de Ciències Naturals. 
 
Així, el visitant veurà escenes com un bosc ple de ratolins, milers de papallones fent un núvol, un riu interactiu habitat per amfibis i com s'amaguen els ratpenats a l'interior d'una cova. Els responsables han plantejat la inauguració de "Tu investigues" -l'exposició permanent més important del MCN- com una celebració. Després dels parlaments, entre dos quarts de 12 i la una els mateixos investigadors de la Tela hi faran visites guiades. També s'han organitzat tallers familiars,  portes obertes a la resta de sales, i col·leccions del museu i es projectaran cinc microdocumentals de la sèrie Investigadors i natura.    
 
En una època en què la natura rep amenaces diverses com el canvi climàtic i la pressió urbanística, en la qual Catalunya ha desenvolupat una estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat, la implicació social ha de ser un objectiu de país. Els responsables del MCN afirmen que l’exposició “Tu investigues!” ha de servir, també, per nodrir de nous investigadors els diferents projectes de ciència ciutadana coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.