El grau en Enginyeria de l'Automoció de la UVIC-UCC a Granollers arrenca amb 44 alumnes

La demanda dels alumnes ha superat les 40 places que s’havien ofert inicialment. El grau s’imparteix a Granollers, on el 22 % dels llocs de treball estan vinculats a la indústria. UGranollers oferirà un grau, un cicle formatiu de grau superior, un màster

12 de Setembre 2017
+
Inauguració del grau d’enginyeria d’automoció. D'esquerra a dreta: L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Sergi Grau, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra i el rector de la Universitat, Jordi Montaña.

Les classes del grau d’enginyeria d’automoció de la UVic-UCC han començat aquest dilluns amb 44 alumnes matriculats a l’espera de tancar la matrícula del mes de setembre. L’alcalde de Granollers Josep Mayoral; l’alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic-UCC, Anna Erra; el rector de la Universitat, Jordi Montaña; i el degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia, el granollerí Sergi Grau, han inaugurat aquesta titulació, la primera de Catalunya que s’ofereix en format dual i la primera que s’ofereix al campus de Granollers. 

Tal com ha explicat el degà, Sergi Grau, el fet de ser un grau dual “permet trepitjar i conèixer les empreses ja que s’hi formaran durant 1.200 hores, 4 vegades més que les hores pràctiques que es programen en una titulació normal”. El grau que s’impartirà a Can Muntanyola segueix la metodologia de l’Aprenentatge Basat en Problemes per tal de fomentar el treball en equip i la resolució de casos pràctics. El grau oferia 40 places inicialment, però finalment s’hi ha matriculat 4 alumnes més.  

L’alcalde de Granollers i patró de la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC, Josep Mayoral, ha afirmat sentir-se “feliç per acollir una oferta universitària en l’àmbit tecnològic”. Mayoral ha definit la ciutat com una “cruïlla d’intercanvis” on la indústria del sector del metall  té un pes important. Per això ha assegurat que Granollers “és un espai idoni per tal que l’empresa i la Universitat vagin de la mà” i ha definit la UVic-UCC com una universitat “innovadora i atrevida” que aposta per la descentralització del coneixement. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Vic i presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra, ha afirmat que UGranollers plasma la voluntat  de “descentralitzar el coneixement a través d’enriquir la Catalunya central” i ha assegurat que “el grau d’Enginyeria d’Automoció crearà talent i llocs de treball que es quedaran al nostre país”.  

Segon any del Campus Professional a Granollers

UGranollers impartirà classes en dues seus, Can Muntanyola i Roca Umbert. En aquest últim espai es continuarà oferint el cicle formatiu de grau superior en Màrqueting i Publicitat. Segons el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, tenir dues seus universitàries a Granollers permet aplicar la filosofia de “campus ciutat que defineix la ciutat de Vic, és a dir, una universitat territorial que dóna servei a la ciutat”. 

El cicle de Màrqueting compta amb més de 20 alumnes matriculats a primer, tot i que la matrícula continua oberta. La majoria dels alumnes de segon s’incorporen ja a diferents empreses d’Osona i el Vallès Oriental per fer-hi la formació pràctica i dual. Per a la majoria d’aquestes empreses participar en el programa de dualitat els “permet captar talent, formar-lo i així optimitzar els processos de selecció de personal”, segons ha explicat Montaña. Per als alumnes és la gran oportunitat de conèixer el mercat laboral en què s’estan especialitzant. 

 

Desplegament de la Formació Contínua a UGranollers 

Finalment, la formació de la UVic-UCC a Granollers aquest curs 2017-2018 es complementa amb dues propostes de formació contínua. Una és el Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) que a Manresa i Vic ja arriba a la quarta edició i que aquest setembre començarà la primera edició a Granollers, a Can Muntanyola concretament, coordinada per Cèsar Duch. I l’altra és el Postgrau en Direcció Estratègica de Centres Docents per a la Innovació i l’Èxit Educatiu. En aquest cas, es farà a Roca Umbert, coordinada pel granollerí Josep Castillo, docent de la UVic i de l’Escola Pia de Granollers. En ambdós casos, la matrícula continua oberta per a aquells professionals que els interessa especialitzar-se.        

 

UGranollers, una aposta en creixement

 

La formació a UGranollers va arrencar el curs passat després de l’acord entre l’Ajuntament de Granollers i la UVic-UCC. Aquesta proposta se suma a les ofertes acadèmiques que ja s’ofereixen a Vic, Manresa i Barcelona, i ha suposat un pas més en l’expansió territorial i el creixement estratègic de la Universitat, que fa tres anys es va federar amb la Fundació Universitària del Bages creant UManresa.