El 15 de juliol, 2a Mostra de Cervesa Artesana del Vallès Oriental

Se celebrarà durant tot el dia a la plaça de la Corona, amb la participació de 12 productors de Granollers, la comarca i la resta del país

03 de Juliol 2017
+
D'esquerra a dreta, l'alcalde, Josep Mayoral; l'organitzador de la mostra, Fermí Cueva, de Barret Cerveses; i la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, aquest migdia a la presentació que s'ha fet al Museu de Granollers
 Una dotzena de productors participaran el dissabte 15 de juliol a la 2a Mostra de Cervesa Artesana del Vallès Oriental que se celebrarà durant tot el dia, d'11 a 24 h, a la plaça de la Corona.
 
De Granollers, hi seran presents Cervesa Sobre Tot i Barret Cerveses; de la comarca, Sant Jordi (Cardedeu), Quana (l'Ametlla del Vallès) i Cervesa As (Montornès del Vallès); i de la resta del país: Picarda (Mequinensa), Cervesa Barra (Rubí), Hope (Sant Sadurní d'Anoia), Capfoguer (Santa Coloma de Gramenet), Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), Tribal (Muntanyola) i La Montnegre (Sant Pol de Mar i Calella). 
 
La mostra, organitzada per Fermí Cueva (Barret Cerveses), amb la col·laboració de l'Ajuntament a través de Granollers Mercat,  vol donar a conèixer aquest producte de qualitat i de proximitat. Aquest any, coincidirà durant el matí amb el mercat setmanal del dissabte.
 
La mostra es planteja com una "festa gastronòmica" i inclourà "activitats musicals", tal com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo. Fermí Cueva ha ressaltat que els productors locals són "el nucli de la mostra" i que a tots els uneix "la passió per la cervesa feta amb el cap, el cor i les mans". La voluntat de l'organització és, també,  que la música "vagi agafant cada cop més importància". Els grups que tocaran són Noctàmbuls, Slap, Red Elm i Despit. 
 
En la seva intervenció, l'alcalde, Josep Mayoral, ha destacat que la mostra "reforça la musculatura" d'una ciutat que el darrer mes i mig ha celebrat tres fires més (Ascensió, MAC, Festival del Motor), alhora que ha especificat que Granollers té parades al carrer més de 200 dies a l'any.  
 
Un jurat format per cinc establiments col·laboradors de la ciutat (Anònims, Ostrya, Hatman's, La Llúpola i The Marlen) escollirà la millor cervesa entre les participants, alhora que patrocinaran el premi. 
 
El públic visitant podrà adquirir un paquet de 4 € que inclourà un got de vidre, un val per escollir una de les cerveses de la mostra, un full informatiu sobre els productors que hi participen i un tiquet per a dos sortejos de 10 cerveses. Quan es retorni el got, es recuperarà 1 €.  
 
Barret Cerveses compta amb diversos col·laboradors per organitzar la mostra: Ramon Meléndez, creador d’una de les fires de cervesa més antigues de Catalunya, la de Jafre (Baix Empordà); Gonzalo Buenache, creador del blog Guardianes de la Cerveza i Cristina López,   sommelier cervesera i professora dels cursos de la Universitat d’Alacant; Víctor Martínez, creador de la cervesa Zulogaarden, que farà tasts guiats en el transcurs de la mostra; i Josu Julià, Dj Android, responsable de l'organització musical.