Dimecres 13 d'abril, prova de so de sirenes de risc químic

La prova s'inicia a les 10.20 h i a les 10.30 h s'emetrà un so diferent que indica la finalització de la prova de so de sirenes de risc químic

08 d'Abril 2016
+
Prova de so de sirenes (detall del cartell)

Dues vegades a l’any Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) porta a terme una prova de so de les sirenes de risc químic. El proper dimecres 13 d'abril, entre les 10 i les 12 h, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya es posaran en funcionament. Durant l’exercici sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, amb l’objectiu de comprovar-ne el funcionament, que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i sàpiga que cal fer en un cas real.

Les sirenes de Granollers estan situades al Polígon Congost, Parc Lledoner i aparcament MMPP ADIF, i s’activaran per tal de fer una nova prova de funcionament. L’alarma –pensada per ser sentida a l’exterior dels edificis– consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Al final, se sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-s’hi fins que acabi l’avís. 

 

En cas d’emergència real, és important que no es vagin a buscar els nens a l’escola ni els avis al casal o residència: els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas de necessitat. Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible i no quedar-se a l’interior del vehicle.

Per saber com actuar en cas de risc químic, la Generalitat té una pàgina on recull tota la informació d'interès i ofereix fulletons informatius explicant els motius de les proves i què cal saber-ne.