Dijous 8 de novembre, prova de so de les sirenes de risc químic

El simulacre s'iniciarà a les 10.20 h i a les 10.30 h s'emetrà un so diferent que marcarà la finalització de la prova

06 de Novembre 2018
+
Imatge d'una de les sirenes de risc químic que hi ha a Granollers

El proper dijous 8 de novembre s’efectuarà una prova de so de les sirenes d’avís de risc químic per a la població. A Granollers el simulacre tindrà lloc entre les 10.20 i les 10.30 h. Aquesta serà la segona prova del 2018 que Protecció Civil de la Generalitat (DCPC) porta a terme dues vegades l’any. 

Les sirenes de Granollers estan situades al Polígon Congost, al Parc del Lledoner i a l'aparcament MMPP ADIF. L’alarma –pensada per ser sentida a l’exterior dels edificis– s’activarà per comprovar-ne el seu funcionament i fer que la ciutadania conegui el so i estigui preparada i sàpiga com actuar en cas d’emergència. La sirena, que sonarà durant deu minuts, consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Al final, se sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. 

Mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic

  • Tanqueu-vos a casa. És preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.
  • No us quedeu dins del cotxe, els vehicles no són espais segurs per refugiar-s'hi. Confineu-vos a l'edifici més pròxim.
  • Atureu els aparells de climatització.
  • No aneu a buscar els nens a l’escola ni els avis al casal o residència: els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas de necessitat.
  • Eviteu utilitzar el telèfon, les línies de telèfon i la xarxa de mòbils es poden col·lapsar si tothom comença a fer trucades.
  • Cerqueu informació als mitjans de comunicació social (ràdio, televisió, Twitter...).
  • No sortiu fins que ho comuniquin les autoritats o fins que escolteu el senyal de fi de l’alerta. 

Per tenir més informació sobre com actuar en cas de risc químic, la Generalitat té una pàgina on recull tota la informació d'interès i ofereix fulletons explicant els motius de les proves i què cal saber-ne.