Acte de reconeixement al voluntariat educatiu

Aquest curs, 131 persones, 19 més que l'any passat, han fet tasques de suport als centres de la ciutat

20 de Juny 2017
+
Els voluntaris i voluntàries d'aquest curs 2016-17, al pati de Can Jonch, on es va fer l'acte de reconeixement. Foto: Toni Torrillas
Ahir dilluns, 19 de juny, es va fer a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau  l'acte de reconeixement al voluntariat educatiu. 
 
Aquest curs 2016-17, 131 persones (19 més que l'any passat) han fet de voluntàries a 21 centres educatius de la ciutat, des d'escoles bressol fins a formació d'adults, passant per centres públics i concertats de primària, secundària i cicles formatius. Les tasques desenvolupades han estat: acompanyament a sortides, adaptació escolar, biblioteca, manteniment, padrins de lectura, suport a l'aula, reforç escolar, suport de matemàtiques, atenció a alumnat nouvingut i conversa en francès. 
 
El projecte de Voluntariat Educatiu ha complert 5 anys. Va iniciar-se el curs 2012-13 impulsat pel CEM, el Consell Escolar Municipal. Des d'aleshores, 120 persones de mitjana per curs han dedicat un temps a donar suport -logístic, pedagògic,...- a les aules granollerines. Una part important dels voluntaris i voluntàries han repetit més d'un any. 
 
En l'acte de reconeixement hi van assistir els representants municipals i tècniques d'Educació, i dues voluntàries, Carme Climent i Hermínia Vázquez, van explicar la seva experiència a l'escola bressol Tortuga amb el grup de lactància materna i criança. 
 
El regidor d'Educació, Francesc Arolas, va explicar que, arran de la Llei del voluntariat aprovada fa 2 anys per al Generalitat, l'Administració no pot gestionar grups de voluntaris. És per això que des de fa mesos l'Ajuntament treballa en dues possibles solucions per continuar el projecte: que se n'ocupi Rella, Associació de Mestres i Professorat Jubilats amb seu a Barcelona, que s'hi han mostrat interessats; o bé crear una entitat que s'ocupi de gestionar el voluntariat educatiu. Ambdues entitats s'integrarien al Consell Escolar Municipal. "El projecte seguirà viu", va afirmar el regidor, amb una nova fórmula legal i jurídica.  
 
L'alcalde, Josep Mayoral, va repartir els diplomes als voluntaris i voluntàries i  va recordar que "el món de l'educació no està limitat" i que "tots tenim un paper a l'hora d'educar i d'educar-nos": "Educar és que cada dia siguem una mica més lliures i responsables, per tenir més capacitat de decidir el propi futur". "Gràcies per seguir construint col·lectivament la ciutat", va concloure. 
 
L'acte va acabar amb un concert al pati de Can Jonch ofert pel cor de 6è de l'escola Pereanton.