Acaba la marató de l'energia amb un estalvi superior al 30% en aigua i del 8%, en llum

La reducció del consum en gas natural només ha arribat al 2%, a l'escola Joan Solans

02 de Març 2018
+
Consells d'estalvi a l'escola Salvador Espriu.

Aquesta setmana ha finalitzat la 3a edició de la marató de l'energia, l'Estalgia, que durant tot el mes de febrer ha promogut reduir el consum energètic als cinc centres educatius que hi han participat: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.  

Els resultats de l'estalvi global registrat durant les quatre setmanes de marató ha estat d'un 31,57% pel que fa a aigua (a tots cinc equipaments), un 8 % en electricitat (escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granulàrius) i un 2 % en gas natural (aconseguit per l'escola Joan Solans; els altres tres centres consumidors de gas no han pogut reduir-lo).  

L'estalgia ha promogut, entre l'1 i el 28 de febrer, un consum racional i responsable d'energia. Les baixes temperatures no han ajudat a l'hora de fer possible un estalvi en calefacció (gas natural). L'Estalgia ha promogut dues xerrades amb consells pràctics sobre com reduir el consum tant a casa com als equipaments públics, a més de tallers a les escoles amb la mateixa finalitat.