Granollers amb la lluita contra la violència vers les dones

Un any més la ciutat commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones

27 de Novembre 2015
+

Dimecres 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les Dones, Granollers va commemorar aquesta cita amb diverses activitats i un acte central a les 6 de la tarda a la plaça de la Porxada. L'acte es va iniciar amb la lectura d'un manifest a càrrec de les dones de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats dona-home de Granollers (document adjunt en pdf). Acte seguit l'alcalde, Josep Mayoral, va adreçar unes paraules al públic assistent encoratjant-los a continuar treballant per a l'eradicació d'aquesta xacra social que és la violència masclista. Un grup de joves de l'IES Celestí Bellera va realitzar una performance en què s'evidenciaven les diferències entre una relació basada en el control, l'abús i el domini masculí davant d'una relació de respecte mutu, d'estimació positiva i igualitària. L'acte va acabar amb l'habitual encesa d'espelmes al voltant d'un llaç lila amb la participació i col·laboració del públic assistent.
L'acte va comptar amb la participació d'uns 50 homes i unes 60 dones, la qual cosa evidencia la forta sensibilització envers aquest tema de la ciutadania de Granollers. 

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones de Granollers, servei especialitzat en l'atenció a les dones que estan patint o han patit violència per part de la seva parella, va atendre per aquesta causa, l'any 2014, un total de 129 dones. A data d'avui, l'any 2015, ja s'ha superat la centena.