Música, dansa i arts plàstiques transformaran la sala d'exposicions de l'Espai d'Arts en una plaça oberta

Durant 10 dies, l'artista resident Pol Aumedes desenvoluparà a través d'accions performatives i concerts el seu projecte "Àgora"

30 de Març 2016
+

Aquest dijous 31 de març, a les 8 del vespre a la sala Zero de l'Espai d'Arts, s'inaugura "Àgora", el projecte interdisciplinari de l'artista resident Pol Aumedes. Amb la proposta, set accions que beuran de totes les disciplines, l'artista pretén convertir la sala en una plaça oberta al pensament crític i creatiu.

La primera acció, Micrografia, que forma part de la inauguració del projecte, anirà a càrrec del propi artista i mostrarà un joc d'atzar entre el moviment, el traç i la música. Durant el mateix acte d'inauguració s'oferirà també l'acció Clusters, en què una sèrie de partitures gegants seran interpretades per un grup de músics. 

El projecte contempla també accions participatives que formaran part de l'obra i per tant de l'exposició, com el taller familiar "Àgora" (dissabte 2 d'abril a les 6 de la tarda). En aquesta ocasió es convidarà als participants a posar en joc el cos, la veu, el moviment i el traç per explorar i investigar les diferents formes de dibuixar i apropar-se, d'aquesta manera, a estratègies creatives ben diferents. L'acció la dirigirà el mateix artista i acompanyarà els participants, sota un enfocament innovador, a experimentar amb la música, les arts plàstiques i la dansa. L'activitat, adreçada a famílies amb infants de 4 a 10 anys, és gratuïta amb inscripció.

Una altra de les accions participatives és el taller “ExperimentART” (dies 4 i 5 d'abril de 18 a 21 h), un taller de creació col·lectiva interdisciplinària. La proposta és una invitació a transcendir els límits de les diferents disciplines artístiques i experimentar amb la música, el moviment, el fang, la pintura, despertant tots els sentits. El taller finalitzarà el dia 5 amb una acció performativa a les 8 del vespre per presentar-ne els resultats. El taller, adreçat a adults, té un cost de 25,2 € . La inscripció als dos tallers cal fer-la a espaidarts@rocaumbert.cat

Les darreres accions són Danses pintades (6 d'abril a les 7 de la tarda) i una visita guiada a l'exposició de la mà de l'artista (9 d'abril a les 7 de la tarda). A la primera, Aumedes, acompanyat de músics i balladors, i al final de tot el públic, pretén plasmar el rastre artístic de les danses. I a la visita guiada, que donarà per clausurat el projecte, Aumedes farà un repàs de les accions fetes durant els 10 dies.