L'Escola Municipal de Música J. M. Ruera organitza unes jornades sobre música i arquitectura

És la quarta edició d'una iniciativa que vol connectar coneixements entre la música i altres àrees educatives

02 d'Abril 2014
+
Imatge de les jornades

Les IV Jornades per connectar coneixements organitzades per l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera de Granollers entre els dies 8 i 11 d'abril es dediquen a la música i l'arquitectura. Els ponents d'aquesta edició són Marta Llorente, professora de teoria de l’arquitectura de l’ETSAB, UPC, que parlarà sobre “L’ordre del cosmos. Arquitectura i música" (dimecres 9 d'abril, 19.30 h, sala d'actes de l'Escola Municipal de Música); i David Puig, arquitecte, que relacionarà aspectes de la seva tesi doctoral sobre l’evolució del temple de la Sagrada Família amb el motet musical (dijous 10 d'abril, 19.30 h, sala d'actes EMM). Finalment, a la taula rodona  “La forma segueix la funció?" (divendres 11 d'abril, 19.30 h, Teatre Auditori - Sala Petita) es reflexionaràsobre la funcionalitat de la música i l’arquitectura,  amb la participació del ceramista granollerí Toni Cumella, l'arquitecte Francesc Pla i el compositor Borja Ramos, i la moderació del director de l'EMM, Josep M. Roger.

D'altra banda, els dies 8 i 9 d'abril es faran altres activitats relacionades amb les jornades: el taller "Descobrim la sonoritat de la nostra escola", amb professors i alumnes de l'EMM, i la presentació del treball de recerca de batxillerat "Música per a l'arquitectura de Raspall", de Víctor Braojos, piano.

La voluntat de les jornades per connectar coneixements respon a la línia expressada per Edgar Morin, pensador francès creador del "pensament complex", segons el qual  “el desitjable és organitzar, lligar les parts amb el tot i el tot a les parts, fets a contexts, contextos a fets. Per a això és necessari desenvolupar la capacitat general de la ment humana. Quan major sigui aquesta capacitat general, major serà la capacitat de tractar problemes particulars i especialitzats”.