Jornades Europees del Patrimoni a Granollers

Se celebren aquest cap de setmana amb activitats organitzades pel Museu de Granollers i Roca Umbert

26 de Setembre 2014
+
Imatge de les Jornades Europees del Patrimoni 2013.
La primera proposta inclosa al programa de les Jornades Europees del Patrimoni és un itinerari de geologia urbana, organitzat pel Museu de Ciències Naturals dissabte, 27 de setembre, a les 11 del matí. L'activitat permetrà descobrir la geologia i els fòssils de les roques granollerines sense sortir de la ciutat, en un recorregut pel carrer d'Alfons IV fins a la Porxada. 
 
El mateix dissabte, Roca Umbert Fàbrica de les Arts proposa una visita nocturna a la Tèrmica, la instal·lació de l'antiga fàbrica tèxtil encarregada de generar vapor i produir energia de manera autònoma en un temps, la postguerra, amb greus restriccions energètiques. La visita començarà a les 9 del vespre.
 
L'endemà diumenge, 28 de setembre, el Museu de Granollers organitza , a les 11 del matí, un itinerari comentat i musical titulat "La nit de l'arxiduc Carles d'Àustria a Granollers. Apunts musicals per a espais patrimonials", que començarà amb una visita a l'exposició "Terra i guerra. El Vallès 1705-1714" i que conduirà els participants per indrets relacionats amb els fets de 1714, com ara el palau dels Masferrer-Perpinyà, on l'arxiduc Carles va fer nit el 30 de gener de 1710. Alumnes de l'Escola Municipal de Música-Conservatori Josep M. Ruera, dins el projecte Enllacem Cultura, participaran en aquest recorregut historicomusical. 
 
Només la primera de les tres activitats -el recorregut geològic urbà-, necessita inscripció prèvia, que pot fer-se a través del catàleg de tràmits de la Seu electrònica: https://seuelectronica.granollers.cat