Un col·lectiu de mestres desperta actituds cíviques en 400 alumnes d'ESO a Granollers

Aquest migdia, joves dels centres educatius implicats han llegit les seves reflexions sobre valors i ciutadania, en presència de l'alcalde

26 de Novembre 2010
+

El Parc de Torras Villà ha acollit una trobada educativa promoguda per professorat de l'IES Carles Vallbona, l'Escola Municipal de Treball, l'EDUCEM i les escoles Maria Anna Mogas, L'Estel i Escola Pia de Granollers, aquesta darrera, coordinadora de la iniciativa. Ha estat un aplec sobre valors i ciutadania, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Una trobada en la qual l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que "la ciutat la construïm entre tots i totes" i que, per tant, són importants "els petits gestos", com aquest.

Frases de pau

Just abans de la intervenció de l'alcalde, alguns alumnes dels sis centres participants han llegit públicament les seves reflexions, en un escenari, presidit, precisament, per la frase "Nosaltres també construïm Granollers". Així, han donat forma a un manifest compartit, amb idees a favor de la pau i la convivència i sobre la seva estimació a la ciutat de Granollers. En aquest sentit, han pronunciat frases com "tenim un somni, un somni de pau", "pau és estimar i pau és no tenir por de res" o "creiem en la perfecció de la imperfecció" i "el nostre somni és possible si el compartim", per acabar dient: "A Granollers, hi ha bons ciutadans" i "Juguem a la pau... t'hi apuntes?".

Aquesta activitat ha estat pensada i preparada per un col·lectiu de mestres que treballen en la matèria de ciutadania a les escoles participants. Amb iniciatives com aquesta desperten actituds cíviques en un total de 400 alumnes de tercer d'ESO.