La secretària de l'Esport visita les obres del nou pavelló del Congost

L'equipament ocupa prop de 2.890 m2.

28 de Setembre 2010
+

La secretària de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Pruna, ha visitat avui dimarts les obres del nou pavelló del Congost (c. de Maria Palau, s/n). Durant la visita s'ha destacat els compromisos del nou equipament en tres aspectes clau: el nexe d'unió que estableix entre Granollers i Canovelles; la sostenibilitat; i el bàdminton, ja que es tracta d'un equipament pensament específicament per a la pràctica d'aquest esport.

El nou edifici s'estructura en tres volums. El principal, de major dimensió i alçada, correspon a la pista, on es realitza la pràctica esportiva. La façana nord d’aquest volum s’elimina per tal de deixar veure el segon volum, adossat i tangent al primer, que conté el vestíbul i els espais comuns de comunicació vertical, la sala polivalent, la ludoteca i el local social. En el lateral est de la pista, el tercer volum penetra en la pista, donant lloc a les grades. Aquest últim cos conté els vestidors.

El vestíbul, que conté el nucli de comunicacions verticals amb dobles i triples alçades, lliga i comunica cadascuna de les plantes, dotades de paquets funcionals diferents. A la vegada, regula les tres principals circulacions de l’equipament: la dels esportistes, els espectadors i els usuaris del local social i ludoteca.

En la planta baixa es produeix l’accés principal a l’edifici, i conté els vestidors, la pista i la sala polivalent, concentrant la circulació dels esportistes. Des del vestíbul, els esportistes es dirigeixen al passadís de “sabates de carrer”, només podent accedir al passadís de “sabates de pista”, que condueix a la pista, a través dels vestidors. 

El flux d’espectadors es recondueix cap a la planta primera, considerada com una planta intermitja dins del volum de l’edifici, per tal d’evitar encreuaments amb els usuaris esportistes. Aquesta planta esdevé l’àmbit dels espectadors i alberga les grades, els serveis i un espai previ d’estada. Hi haurà espai per gairebé 200 espectadors i 105 usuaris en l'espai esportiu.

Finalment, en la planta segona, el local social es situa a una banda de l’escala i a l’altra, un espai comú des del qual es pot accedir a la ludoteca, la sala de l’associació de bàdminton, una sala de reunions i una terrassa. Aquesta disposició permet l’ús diferenciat de cadascun d’aquests paquets funcionals, a la vegada que es comparteixen els espais comuns. 

El pressupost d'aquestes obres és de gairebé 3,5 milions d'euros, i es preveu que finalitzin a finals d'any.