Les vuit cooperatives escolars comparteixen experiències a Roca Umbert

Uns 200 alumnes de primària han fet un intercanvi d'experiències i han explicat el procés de creació d’una cooperativa

07 de Maig 2018
+
Foto de grup dels participants al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola del curs 2017/2018 (Autor: Toni Torrillas)

Aquest dilluns 7 de maig al matí la Nau Dents de Serra de Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha estat, un any més, el punt de trobada de les cooperatives escolars de Granollers. Aquest és el setè any que Granollers participa del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades pels alumnes de 5è i 6è de primària.

Granollers ha participat des de la primera edició en aquesta iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria. El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

Durant el curs escolar, l'alumnat aprèn a posar en marxa un projecte d'emprenedoria, a gestionar un microcrèdit i a produir petits articles que després vendran al mercat del dijous del dia 24 de maig. Aquest curs 2017/2018 s’han creat vuit cooperatives diferents de quatre escoles: Salvador Llobet, Lledoner, Granullarius i Mestres Montaña. A la trobada d’aquest dilluns, representants de cada cooperativa han explicat a la resta d’alumnes participants, el procés de creació de la cooperativa i com s’han organitzat i han compartit experiències.

El regidor d’Educació, Francesc Arolas, ha explicat que «del que es tracta és de fomentar l’esperit cooperativista que va molt més enllà d’una entitat mercantil, que vegin l’esforç que comporta». L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha dit als alumnes que «heu après que quan us proposeu fer una cosa, ho podeu fer, que treballant junts es fan les coses més ben fetes i aprenem els uns dels altres. També heu après que les coses tenen un valor».

La gestora de projectes de la Federació de Cooperativa de Catalunya, Cristina Delgado, ha afegit que «tot el que heu après són valors que podeu aplicar a tota la vostra vida» i ha explicat que cada any a Catalunya es creen 100 cooperatives de treball i que a Granollers n’hi ha més de 20 en marxa.

Les cooperatives del curs 2017/2018

Nom cooperativa

Escola

ECG

Granullarius

The Winners.com

Mestres Montaña

SLAP

Salvador Llobet

Creative Class

Granullarius

Imaginació Kids

Mestres Montaña

Horitzó

Lledoner

We are magic

Lledoner

Eco Llobet

Salvador Llobet