Japonesos vinculats a l'ONG Peace Boat han visitat Granollers aquest matí

El recorregut pels principals espais relacionats amb el bombardeig del 31 de maig de 1938 ha coincidit, en aquesta ocasió, amb la commemoració del Dia Internacional de la No-violència

02 de Octubre 2012
+

Una vintena de persones procedents del Japó han recorregut avui alguns espais de memòria històrica de la ciutat, com ara, el refugi de la plaça de Maluquer i Salvador. Un any més, la visita, vinculada a l'ONG internacional Peace Boat, ha contribuït a difondre l'itinerari de la ciutat bombardejada, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau i els projectes de memòria històrica i de construcció de pau que es desenvolupen a Granollers.

En aquesta ocasió, a Can Jonch, l'expedició s'ha reunit amb un grup d'estudiants de batxillerat de l'Escola Pia.

La visita, realitzada durant aquest matí, ha coincidit amb la jornada en què es commemora el Dia Internacional de la No-violència.

El vaixell per la pau

L'organització japonesa Peace Boat -vaixell per la pau- treballa en la promoció de la pau, el desarmament i els drets humans, per mitjà de programes educatius i de cooperació i de projectes de sensibilització. Les seves activitats es desenvolupen amb l'organització de creuers educatius per la pau, visites i intercanvis amb les ciutats properes als ports que visiten, entre d'altres, el de Barcelona.

Des de l'any 2008, Granollers forma part d'aquests espais de visita i intercanvi de Peace Boat. Aquest fet ha motivat l'organització de diverses trobades amb estudiants i xerrades amb testimonis del bombardeig del 31 de maig de 1938 a la ciutat.