Comunicat de l'alcalde sobre el 27 d'octubre de 2017

27 de Octubre 2017

S’han confirmat les pitjors de les situacions possibles.

El Parlament de Catalunya ha declarat unilateralment la Independència vulnerant l’Estatut d’Autonomia i la Constitució. I el Govern de l’Estat ha posat en marxa l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, intervenint el Govern de la Generalitat i de fet, el nostre autogovern.

És, des del meu punt de vista, el fracàs més estrepitós de la política.

Són les línies vermelles que en diverses ocasions he demanat que no es traspassessin mai. Perquè ens porten cap un conflicte institucional i, el que és més rellevant: social, de conseqüències absolutament desconegudes.

Sigui quin sigui el resultat final d’aquest procés, ple d’incerteses, és l’hora d’afirmar la confiança en la capacitat de la nostra societat de superar temps difícils. De seguir endavant, malgrat tot. Perquè la ciutat segueix bategant.

En aquests moments de preocupació i de gran complexitat, vull expressar un triple compromís, que comparteixo amb el meu govern:

  • Defensaré les institucions catalanes. No és admissible cap pas enrere en els mecanismes d’autogovern que hem anat construint.
  • Posaré els cinc sentits en generar espais de diàleg a la ciutat. Granollers és una ciutat plural que ha expressat sempre, d’una manera clara i pacífica, la seva diversitat. La convivència és essencial.
  • Treballaré perquè la ciutat contribueixi a buscar solucions que ens permetin una sortida positiva a la situació que vivim. El país necessita ciutats actives per avançar.

 Per això, en les properes setmanes, em proposo:

  • Buscar acords amb els Grups Municipals de l’Ajuntament de Granollers per assolir aquests objectius.
  • Reunir-me amb el màxim nombre possible d’entitats de la ciutat, per compartir les seves preocupacions.
  • Parlar amb les forces polítiques i socials de la ciutat per conèixer de primera mà la seva proposta en el nou escenari que se’ns presenta.

En temps difícils, diàleg. No ha estat possible en altres àmbits. Intentaré que sigui possible a la ciutat.

En temps difícils, respostes. Hem de seguir traçant, junts, camins de futur.

Perquè cal mirar endavant.

 

Josep Mayoral i Antigas

 

Granollers, 27 d’octubre de 2017