Ciutats compromeses amb la prohibició de les armes nuclears

29 de Juny 2018
+
Sessió de treball amb Beatrice Fihn, premi Nobel de la Pau 2017, Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid i l’alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral

La directora executiva d’ICAN (Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears), Beatrice Fihn, premi Nobel de la Pau 2017, va mantenir una reunió a l’Ajuntament de Madrid amb l’alcaldessa Manuela Carmena i l’alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral. 

Fihn va expressar la voluntat de rebre el suport del món local per aconseguir l’efectiva del tractat de prohibició de les armes nuclears que va ser aprovat per l’ONU el juliol de l’any passat. Carmena i Mayoral es van comprometre a compartir amb altres ciutats aquesta petició i a treballar per incloure la lluita contra les armes nuclears en les agendes dels governs locals.

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) és una coalició d’ONG -entre elles Mayors for Peace-, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017 per la seva feina de sensibilització sobre els greus perills que representen les armes nuclears i la campanya per la seva prohibició global. Una tasca que va fer possible que el juliol de 2017 les Nacions Unides aprovessin el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears.

Manuela Carmena va convidar Fihn a participar en la segona edició del «Foro mundial sobre las Violencias Urbanas y Educación para la Convivencia y la Paz», que es celebrarà a principi del proper mes de novembre a la Madrid. Es tracta d’un espai de trobada de representants de ciutats, organitzacions internacionals i entitats de la societat civil destinat al debat, reflexiói construcció de solucions que fomentin entorns urbans capaços de fer front i eliminar les expressions de violència. Granollers, com a representant de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau participa en aquesta iniciativa com a membre del comitè organitzador.