Xavier Bosch visita la Biblioteca Roca Umbert el dijous 15 de gener per parlar del llibre "Se sabrà tot"

Es reprèn la programació per a infants i adults a les biblioteques i s'inicia un concurs per familiaritzar els nens i nenes amb la llengua anglesa

12 de Gener 2015
+

En el marc de les trobades amb autors del club de lectura, l'escriptor i periodista Xavier Bosch serà a la Biblioteca Roca Umbert el dia 15 de gener a les 19 h per parlar del llibre Se sabrà tot. La novel·la, que va guanyar el Premi Sant Jordi l'any 2009, tracta la manca de llibertat en el periodisme. Bosch ha treballat a diversos mitjans de comunicació, tant escrits com de ràdio i televisió, va dirigir el diari Avui, i és guanyador, entre altres, d'un premi Ondas. L'any 2010 va ser un dels impulsors del diari Ara. Pel que fa  a la seva trajectòria com a novel·lista, destaca la trilogia protagonitzada pel periodista Dani Santana i formada per Se sabrà tot (2009), Homes d'honor (2012) i Eufòria (2014). La presentació anirà a càrrec de l'escriptora i dinamitzadora literària Maite Roldán.

Amb el gener, tornen a les biblioteques de Granollers les activitats per a petits i grans de foment de la lectura emmarcades al programa Entre llibres: els clubs de lectura (el de novel·la, el de clàssics, el de català fàcil, el de teatre, el de joves i l'infantil), l'hora del conte, l'hora menuda, el taller de pràctica filosòfica, el cinema familiar, el laboratori de lletres i imatges, i les activitats de familiarització i pràctica de la llengua anglesa: Kids Time, Story Time i Biographies and Conversation.

Com a novetat, aquest any s'inicia el concurs "Movies and Fun", una activitat adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys perquè practiquin la llengua anglesa de manera lúdica i interactiva a través de referents de la literatura i el cinema. El concurs està estructurat en tres parts: una de preguntes, una de teatre i una altra de mímica relacionades amb la pel·lícula de cada sessió. Les pel·lícules que es tractaran en aquest primer semestre seran Harry Potter, Charlie and the Chocolate Factory i Shrek. L'activitat, que es farà bimestralment a la Biblioteca Can Pedrals, tindrà lloc els dissabtes 17 de gener, 14 de març i 9 de maig a les 10.30 h i tindrà una durada d'una hora. Per participar-hi caldrà fer inscripció prèvia a partir de 15 dies abans de cada sessió a la Biblioteca Can Pedrals (c. Espí i Grau, 2, tel. 93 879 30 91) i es recomana als participants d'anar-hi acompanyats d'amics i familiars perquè facin de públic del concurs. Aquesta activitat es realitza amb la col·laboració d'English Centre.

Dues xerrades, una sobre el malbaratament alimentari (19 de gener) a càrrec de la Fundació Banc dels Aliments, i l'altre sobre la feina de mestre (22 de gener), amb el periodista Carles Capdevila i el sociolingüista Jordi Sedó (autor del lilbre Fer de Mestre, ed. Malhivern), són altres propostes de la programació de les Biblioteques de Granollers per a aquest mes.