Una vuitantena d'alumnes participen als cursos de formació i inserció laboral

Els programes pretenen fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys.

29 de Juny 2015
+
Imatge dels participants als cursos de formació i inserció per a joves

Aquest dilluns 29 de juny a la Sala Francesc Tarafa s’ha fet la cloenda de la novena promoció d'alumnes dels Programes de Formació i Inserció i de Transició al Treball (PFI-PTT). Els cursos, desenvolupats per l'Ajuntament de Granollers des del curs 2006-2007, cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat, adreçat a joves d'entre 16 i 21, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO.

46 alumnes han participat en els programes PFI-PTT

Els cursos adreçats a joves sense ESO, dins els programes PFI-PTT, preparen els alumnes pels perfils professionals d'auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, auxiliar d'hoteleria, cuina i serveis de restauració, i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. En total 9 alumnes han finalitzat el curs d'auxiliar de fabricació mecànica que s’ha fet al Centre Vallès i a l'Escola Municipal del Treball (EMT); 15 alumnes han finalitzat el d'auxiliar d'hoteleria que es fa al Centre Vallès i al Gremi d'Hostaleria; i 13 alumnes han finalitzat el d'auxiliar en vendes, que s'ha desenvolupat al Centre Vallès i l'Institut Carles Vallbona. 

Col·laboració en projectes i esdeveniments

Durant el curs els alumnes dels tres cursos han pogut col·laborar en diferents projectes de la ciutat posant en pràctica molts dels coneixements adquirits. En el cas dels alumnes d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, han participat a la Fira Guia't, a la Trobada de cooperatives escolars i a la primera edició del Mercat de tecnologia de Granollers, en tots tres casos atenent i guiant a grups d'alumnes i participants que anaven a visitar les fires. També van participar a la Cavalcada de Reis d'enguany ajudant a embolicar tots els regals de les carrosses. Els mateixos alumnes van realitzar un taller d'aparadorisme, organitzat pels Serveis d'Educació i Cultura de l'Ajuntament, en què se'ls introduïa de manera teòrica i també pràctica a la tècnica de l'aparadorisme, per acabar realitzant l'aparador de la Biblioteca Can Pedrals amb motiu de la diada de Sant Jordi. En el cas dels alumnes d'auxiliar de fabricació mecànica, han participat activament en el projecte "Amor Brujo" dels Serveis d'Eduació i Cultura rebent un taller impartit per una antropòloga experta en temes de gènere. I també aquests alumnes van realitzar sis carros pels regals de la Cavalcada de Reis d'enguany. I pel que fa als alumnes d'auxiliar d'hoteleria, van col·laborar en els actes municipals de les festivitats de Nadal i l'Ascensió i en la celebració del 5è aniversari de VOTV, ajudant a preparar els espais en tots els casos, i participant en el servei durant l'acte i en la preparació del càtering, en d'altres.

Continuïtat formativa pel proper curs i inserció laboral

Dels 46 alumnes participants enguany als programes PFI-PTT, 15 alumnes s’han matriculat, de cara al curs vinent, per fer un cicle formatiu de grau mitjà, 7 per cursar l’ESO a l’Escola d’Adults, 1 per cursar CAM i 1 farà altres estudis. També han finalitzat els cursos 11 alumnes amb possibilitats d'inserció laboral, sent el curs d'auxiliar d'hoteleria el que té un percentatge més elevat d'alumnes amb perspectives d'inserció, un 47%. .

Les empreses que han col·laborat aquest curs:

Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic

Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques

Auxiliar d’hoteleria: Cuina i serveis de restaurant i bar.

Springfield Granollers (Grupo Cortefiel SA)

Muntatge ALPAL SL

Restaurant Parera

Iman Temporing, E.T.T

Herramientas y Mecanizados Pasal SLU

Restaurant l'Asador

ADAGIO SA

Tallers Metàl·lics Franmar SL

Milana Braseria

Abacus (Granollers)

Granollers Audiovisual SL

Restaurant La Gamba

Inter Sport Carpi (Granollers)

Serveis d'Ensenyament i Assessorament Esportiu SA (CEM Les Franqueses)

Cafeteria Lotteria

Fundació Hospital Asil de Granollers

Rectificadora del Vallès SL

Restaurant Can Martin

Sistem Girona, S.L (Vives Granollers)

Bimbo SAU

Pizzeria 1900

ISAUNA SCP (Bon Àrea Granollers)

VAC-TRON SA

Restaurant Denominació d'Origen

Bielsa Ruiz SL (Supermercats Sempre-Obert)

Talleres Compla SL

Restaurant La Peixera de Sta. Carme

BLAU-MAR

 

Gran Hotel Balneario Blancafort

Escola Joan Miró

 

Restaurant La Parra

Cereria Fàtima

 

Restaurant Mosaic

Carnisseria Nour Islam (Abdelkader Bendach)

 

Restaurant la Magrana

Fundació Sanitària Mollet

 

 

 

Formació per a joves dins el Pla de Xoc

D'altra banda també s'ha ofert als joves sense ESO, gràcies al Pla de Xoc contra la crisi, el curs de so i escenografia, que es fa al Centre Vallès i que enguany arriba a la tercera edició. Aquest curs l'han realitzat 15 alumnes, els quals reben formació teòrica i pràctica per a poder donar cobertura a actes culturals de petit format en el seu muntatge i sonorització.

I amb l'objectiu de reduir l'abandonament escolar i contemplat també dins el Pla de xoc, s'ha ofert a joves que tenen l'ESO. el curs d'atenció al client en anglès, ofimàtica i primers auxilis que s'ha portat a terme al Centre d'Ensenyament EDUCEM. En aquest curs els participants adquireixen les competències per a exercir les activitats d'atenció al client dins de l'empresa i tota la gestió documental que implica, tant en llengua catalana com en llengua anglesa. Aquesta formació s'adreça a joves que acrediten l'ESO i no van obtenir plaça per al curs 14/15 en un cicle formatiu de grau mitjà, o bé, que van iniciar estudis de batxillerat però després de la primera avaluació se’ls recomanava reorientar l’itinerari acadèmic cap a estudis de Formació Professional de Grau Mitjà, nivell 2. Hi han participat 18 alumnes.