Una trentena de comparses participaran a la rua de Carnaval

El mercat de la disfressa obre un programa que té el diumenge 6 de març l'acte central, amb la desfilada i el concurs de comparses

23 de Febrer 2011
+

Dissabte que ve, 26 de febrer, la plaça de la Porxada acollirà una nova edició del mercat de la disfressa, amb vestuari i complements per anar preparant la festa de Carnaval que se celebrarà a Granollers els dies 5, 6 i 9 de març.

Per als més petits, les activitats començaran el divendres 4 de març, amb un taller de vestuari i maquillatge que es farà a la Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional, a partir de dos quarts de 6 de la tarda. L'endemà, dissabte 5 de març, hi haurà la rua infantil de Carnaval, en què SM Carnestoltes desfilarà acompanyat del seu seguici de Diablots i l'Abat dels Bojos. La sortida serà a partir de dos quarts de 6 de la tarda del carrer Rafael de Casanovas i el recorregut seguirà per Torras i Bages, Joan Prim, Perpinyà, Maluquer i Salvador, Sant Roc i Porxada.

En aquesta plaça començarà a les 6 l'animació infantil amb el grup Vatua L'Olla i també hi haurà xocolatada per a tots els nenes i nenes que vagin disfressats (si plou, aquesta activitat es traslladarà al gimnàs de l'Escola Municipal del Treball). A un quart de 8 del vespre, hi ha prevista l'exhibició de ball de gitanes per part de la vintena de parelles que des de gener han estat participant al taller organitzat per l'Esbart Dansaire de Granollers.

L'endemà diumenge, 6 de març, la festa serà, a partir de les 12 del migdia, al pati del Casino, on se celebrarà el tradicional ball de donzelles, una activitat d'animació infantil amb el grup El Petit Tramvia.

I a la tarda, arriba l'acte central del Carnaval granollerí, la rua. De moment, una trentena de comparses ja s'han apuntat per desfilar i participar al concurs (el termini d'inscripció acaba divendres que ve, dia 25, al Servei de Cultura de l'Ajuntament de Granollers, tel, 93 842 66 83).

Els participants començaran a concentrar-se al carrer de Roger de Flor a partir de dos quarts de 6 de la tarda, per començar a desfilar a les 6 fins a la plaça de la Porxada, amb el recorregut següent: Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magallanes, Francesc Macià, Alfons IV, Corona, Anselm Clavé i Sant Roc. Cap a les 8 del vespre hi ha previst el lliurament de premis. El jurat n'atorgarà cinc, valorats en 600 euros, a la millor comparsa, a la més crítica, a la millor AMPA, a la millor carrossa i a la millor coreografia. També es lliurarà un accèssit valorat en 200 euros.

La ciutat acomiadarà la festa el Dimecres de Cendra amb l'habitual vetlla a SM Carnestoltes, durant tot el dia a la plaça de la Porxada. A les 6, la plaça de les Olles acollirà el darrer àpat de Carnaval, organitzat per l'Associació de Comerciants del Rec al Roc i l'AV Granollers Centre sota el títol "Ens mengem la sardina". Cap a dos quarts de 8, començarà a la Porxada la cercavila de comiat, amb l'acompanyament dels Diablots i l'Abat dels Bojos, prèvia a l'enterrament de la sardina i crema d'en Carnestoltes, un acte en què col·laboren l'Institut Celestí Bellera i el col·lectiu El Colador.