Una conferència sobre el trastorn amb dèficit d'atenció o TDAH reprèn el cicle de l'Aula de la Salut

El psicòleg Daniel Jiménez en parlarà el 19 de gener al Centre Cívic Palou

12 de Gener 2011
+

El dimecres 19 de gener es reprenen les conferències de l'Aula de la Salut organitzades conjuntament per la Fundació Hospital Asil de Granollers, l'Institut Català de la Salut i l'Ajuntament de Granollers. L'activitat es fa un cop al mes, a les 7 de la tarda, de manera itinerant en centres cívics i locals d'associacions de veïns, amb l'objectiu de parlar de forma entenedora de qüestions d'interès al voltant de la salut.

L'Aula de la Salut tractarà fins al mes de maig els temes del TDAH (el trastorn amb dèficit d'atenció), la insuficiència cardíaca, el trastorn bipolar, la donació de sang i les relacions professionals saludables. Els ponents seran els professionals mèdics Daniel Jiménez, Enric Domènech, Francesco Panicali,  Gala Cortel i Maria Rotllan.

El detall de les conferències programades és el següent:

Si no es TDAH, què és ?
Daniel Jiménez , psicòleg del grup multidisciplinari de TDAH de Granollers
Des de fa uns anys, una gran quantitat de nens inquiets, amb dificultats per aprendre, que molesten dins la classe o que entren en conflicte amb els seus companys, acaben diagnosticats de Trastorn amb Dèficit d'Atenció, amb o sense Hiperactivitat.
Davant la controvèrsia i les diferents opinions dels professionals, cal obrir un espai de reflexió i enteniment.
Dia: dimecres 19 de gener de 2011 a les 19 h
Lloc: Centre Cívic Palou

La insuficiència cardíaca, una malaltia emergent
Dr. Enric Domènech, metge de família. ABS Granollers Centre. ICS
Amb l'augment de l'esperança de vida, la insuficiència cardíaca (quan el cor defalleix) ha augmentat d'una forma significativa en els països desenvolupats i amenaça de ser la primera causa de mort i/o ingrés hospitalari. Quines causes té? Com la podem prevenir i tractar? Com s'enfronta el sistema sanitari a aquest repte?
Dia: dimecres 16 de febrer de 2011 a les 19 h
Lloc: Centre Cívic Can Bassa

El trastorn bipolar: viure entre muntanyes russes
Dr. Francesco Panicali, psiquiatre. CASM Benito Menni
La malaltia bipolar, també anomenada maniacodepressiva, consisteix en una alteració dels mecanismes que regulen l'estat d'ànim. Provoca una alteració de la vida emocional, accentua les normals variacions de l'humor i pot provocar exaltacions eufòriques i  depressions intenses.
Recentment, gràcies també a l'interès promogut per declaracions d'artistes i protagonistes del món de l'espectacle, s'han fet investigacions que permeten pensar en un futur més estable per a les persones que pateixen aquest trastorn.
Dia: dimecres 16 de març de 2011 a les 19 h
Lloc: Centre Cívic Nord

La donació de sang: un acte solidari
Gala Cortel, responsable del Departament de Promoció del Banc de Sang i Teixits
La donació de sang és un gest de solidaritat i civisme pel seu compromís amb el conjunt de la societat. Hi ha una creixent demanda de sang per l'augment general de la població i el seu envelliment, per l'increment de l'activitat hospitalària i l’aplicació de tractaments cada vegada més complexos. Tot i que els avenços científics són molt esperançadors, encara som incapaços de generar sang de forma artificial i, per tant, la donació altruista és l’única via d’obtenció.
On i com donar sang? Quines proves de laboratori es realitzen en cada donació? Qui pot ser donant de sang i quins són els processos que segueix la sang un cop donada?
Dia: dimecres 20 d’abril de 2011 a les 19 h
Lloc: Local de l’Associació de Veïns del Barri de Congost (carrer Céllecs, 18, Granollers)

Relacions professionals saludables
Dra. Maria Rotllan, pediatra i directiva del Consorci Sanitari Integral
Moltes vegades hem d'escollir entre opcions professionals i opcions personals. Trobar l'equilibri entre la conciliació familiar i personal és bàsic per al benestar i la salut de les persones, sobretot per a les dones. Aquesta realitat fa que quan una dona lidera un equip també busqui l'equilibri per als altres i apliqui models més saludables.
Dia: dimecres 18 de maig de 2011 a les 19 h
Lloc: Centre Cívic Jaume Oller