Una cinquantena d'expositors participen a EcoGra, la fira de l'ecologia i l'alternativa

De l'1 al 3 de juny al carrer de Joan Prim, una cinquantena d'expositors relacionats amb les energies renovables, les teràpies alternatives i ecològiques es donen cita a la tercera edició d'EcoGra, promoguda per l'Associació Granollers Comerç de Dalt.

28 de Maig 2012
+

Granollers celebra aquesta fira de l'1 al 3 de juny al carrer de Joan Prim, entre els carrers Torres i Bages i Ramon Llull. Durant tres dies hi haurà quatre espais amb xerrades, tallers, activitats, jocs, contes, classes de ioga, tai-txi, risoteràpia, pilates, Gyrokinesis, Chi Kung, Kundalini, Dansa del ventre cinema, concerts i restauració. Tot vinculat al món ecològic i sostenible adreçat a públic de totes les edats, i també als més petits, que tindran un espai dedicat.

Novetats de la fira

La tercera edició de la fira EcoGra amplia continguts; d'una banda hi haurà, per primera vegada, la presència de productors de verdures i hortalisses ecològiques i de proximitat ( Vallès Oriental); i de l'altra, també es faran més xerrades sobre activitats alternatives, per exemple: sobre pedagogia Waldorf, llavors orientals, ecomenstruació conscient i teràpies naturals per als animals.

Per primera vegada en una fira a Granollers, els visitants podran provar tres tipus de vehicles 100% elèctrics: bicicletes i motocicletes de Green & Drive electric i cotxes d'Automòbils Pruna-Renault. La zona de prova seran diversos carrers pròxims a Joan Prim.

A la zona de restauració, el dissabte 2 de juny, a migdia, es farà un dinar ecològic a base de paella de quinoa a càrrec del taller de cuina energètica de l'Associació La Magrana Vallesana de Granollers.

Els alumnes del PQPI de mecànica del Centre Vallès exposaran tres taules d'hort urbà, que han fet com a treball de fi de curs, i estaran a disposició de qui estigui interessat en adquirir-les.

La inauguració d'EcoGra tindrà lloc divendres 1 de juny a les 20 h.

Talls de circulació

Amb motiu de la celebració de la Fira ECOGRA, que organitza l'Associació de Comerciants Comerç de Dalt, quedarà tallat al trànsit de vehicles el tram del carrer Joan Prim, comprès entre els carrers de Torras i Bages / Josep Irla i el de Ramon Llull / Francesc Ribas, a partir de divendres dia 1 de juny a les 10 del matí i fins al diumenge dia 3 de juny a les 24 hores.

 

També quedarà tallat l'accés al c. Joan Prim des del carrer Girona, i la sortida al c. Joan Prim des del carrer de la Unió. La travessia Tarafa queda sense accés des del c. Joan Prim.

És previst que l'eix de circulació de vehicles format pels carrers Minetes / València quedi obert al trànsit habitualment. Tan sols en situacions molt especials la Policia Local podria decidir el seu tancament de manera provisional.

Recollida d'escombraries

Els contenidors de rebuig i de matèria orgànica estaran situats a les cantonades del carrer de Joan Prim amb els de:

a) Torras i Bages / Josep Irla

b) Travessia Tarafa

c) Ramon Llull / Francesc Ribas

d) Unió

 

El cartró de la recollida comercial s'haurà de deixar en aquests quatre mateixos punts esmentats, i, a més, en la cruïlla del c. Minetes/València.

Els contenidors de selectiva estaran situats en els extrems de l'espai de la fira, a les cantonades de Joan Prim amb:

a) Torras i Bages / Josep Irla

b) Ramon Llull / Francesc Ribas