Setmana de Carnaval a Granollers

Enguany la festa infantil es farà divendres a la tarda enlloc de dissabte, com era habitual, i la demostració de cuina d'ou serà a càrrec de les Dones de Palou

28 de Gener 2016
+
Imatge de la rua 2015

Aquesta setmana és Carnaval a Granollers després de l'arribada a la ciutat, el passat diumenge 31 de gener, del Rei Carnestoltes. Aquesta setmana serà habitual veure pels carrers i les escoles gent guarnida d'acord amb l'edicte reial que va dictar ahir a la seva arribada. Des d'ahir i fins dimecres de cendra (10 de febrer), trobareu S.M. Carnestoltes presidint el vestíbul de l'Ajuntament

La Troca acull dues activitats ja conegudes de la festa més esbojarrada de l'any. D'una banda, es fa el concurs de truites que per cinquè any organitza el grup de Diablots (dijous 4 de febrer, 20 h), juntament amb la segona demostració de cuina d'ou, el Somiatriutes, que enguany és a càrrec de les Dones de Palou. D'altra banda, es fa el ja tradicional taller infantil de disfresses i maquillatge (divendres 5 de febrer, 17.30 h), organitzat per la Troca i l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret. Aquesta activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Enguany el ball de disfresses infantil canvia de dia i enlloc de dissabte se celebrarà divendres a la tarda. L'animació d'aquest acte familiar, que es farà a la Porxada a les 6 de la tarda, anirà a càrrec de Pep López. L'endemà dissabte, el swing es farà amo de la plaça de la Corona (12 h)

El diumenge, 7 de febrer, arriba el punt àlgid de la festa, amb la celebració de la rua de carnaval, que començarà a les 17.30 h amb la concentració dels grups al c. de Roger de Flor. Les comparses inscrites al concurs i tota la gent i grups disfressats que vulguin participar a la rua faran el següent recorregut: c. Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magallanes, Francesc Macià, Alfons IV, pl. de la Corona, Anselm Clavé, Sant Roc i arribada a la pl. de la Porxada. A les 8 del vespre, un cop finalitzada la rua a la Porxada, es farà el lliurament de premis del concurs de comparses, animat per la cia. Milnotes. El termini per participar al concurs finalitza divendres 29 de gener (cal inscriure's a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (http://www.granollers.cat/ovac).

La disbauxa del carnaval acabarà Dimecres de Cendra (10 de febrer) amb la vetlla durant tot el dia a la Porxada de S.M. Carnestoltes i, a la tarda, amb l'arribada de la Vella Quaresma, que s'imposarà a l'Abat dels Bojos i els Diablots durant la cercavila de comiat (18.30 h). Hi haurà activitats prèvies a la cercavila, "Plorem el Rei Carnestoltes" amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret (17.30 h) i "Ens mengem la sardina" (18 h), organitzada per l'AV Granollers Centre; per acabar amb l'enterrament de la sardina i la crema de S.M. Carnestoltes (19 h) amb la col·laboració de l'Institut Celestí Bellera.

Ahir diumenge, l'arribada del Rei Carnestoltes, acompanyat de l'Abat dels Bojos i el seu seguici de Diablots, i el ball de gitanes organitzat per la Colla de Gitanes i l'Esbart Dansaire, van marcar el tret de sortida del Carnaval de Granollers 2016. A les 12 del migdia a la Porxada es va fer la lectura de l'edicte reial i tot seguit les parelles que havien participat al taller de gitanes van oferir aquesta dansa típica de la comarca.