Nova píndola formativa del Museu de Granollers: "En el segle de les llums. Del 1714 a la Guerra del Francès"

Oberta la inscripció per al cinquè curs d'història del Museu, adreçat al públic en general, que es farà durant el mes de març

07 de Febrer 2012
+

"En el segle de les llums. Del 1714 a la Guerra del Francès" és el títol del nou curs d'història organitzat pel Museu de Granollers, adreçat al públic en general, a partir de 16 anys. Les sessions, de 7 a dos quarts de 9 del vespre, es faran els dimecres 7, 14, 21 i 28 de març, i dissabte 31 de març hi haurà una sortida matinal per visitar la Casa Fontcoberta, a Vic.

Cinta Cantarell, historiadora de l'art, coordina aquesta nova píndola formativa del Museu, en aquesta ocasió, centrada en el segle XVIII, el segle de la Il·lustració, caracteritzat per un important canvi cultural i de pensament, basat en el progrés, la ciència i el domini de la raó. Catalunya viurà un canvi de model econòmic, sobretot en el camp, i un creixement de la burgesia enriquida per l'activitat comercial i manufacturera. Granollers experimenta un creixement de la població i exerceix de centre comercial d'una comarca eminentment agrària. 

"La nova dimensió política de Catalunya després de la derrota a la guerra de Successió: les institucions borbòniques a partir de 1714", amb Jaume Carrió; "De l'aiguardent al cotó. El Vallès rural al segle XVIII", amb Jaume Dantí; "Escenografies quotidianes. Costums, casa i mobiliari en el segle de les llums", amb Rosa M. Creixell; i "Dels tallers a les acadèmies: l'art català al segle XVIII", amb Francesc Miralpeix són els títols de les sessions que conformen el programa i els noms dels historiadors que les impartiran. Com ja és habitual, el curs acabarà amb una sortida il·lustrativa d'aquest període històric, aquest cop, a Vic, a la Casa Fontcoberta, un exemple de casa senyorial del segle XVIII amb pintures murals de Francesc Pla, el Vigatà.

El curs costa 40 euros i tindrà lloc al Museu. Aquesta és la cinquena píndola formativa, iniciada amb la prehistòria i la romanització, i que fins ara ha vist l'època medieval, el Segle d'Or i el barroc, sempre des de l'àmbit comarcal. L'activitat té la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport del Centre d'Estudis de Granollers.

Més informació i reserves al Museu de Granollers, tel. 93 842 68 41 - www.museugranollers.cat