El Museu de Granollers exposa l'estàtua-menhir de ca l'Estrada

La presentació es farà divendres, 21 d'octubre, a les 8 del vespre

19 de Octubre 2011
+

El Museu de Granollers exhibirà, durant tot un any, el menhir de ca l'Estrada, una peça que ha estat objecte d'anàlisi, restauració i documentació al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya i que ha propiciat diversos estudis, dibuixos i publicacions conjuntament amb les altres estàtues i menhirs del Vallès.

La presentació es farà divendres a les 8 del vespre i podrà visitar-se a l'Espai Obert del Museu durant tot un any. L'activitat servirà per explicar la singularitat d'aquesta peça, pertanyent a una comarca, el Vallès Oriental, que actualment és una de les àrees geogràfiques de Catalunya més riques en testimonis d'estatuària neolítica. Al menhir de ca l' Estrada, localitzat l'any 2004, se n'hi han sumat de posteriors, entre ells, un de dimensions tan espectaculars com pot ser el de Mollet.

L'acte de divendres és el primer d'un seguit d'activitats que tenen per objectiu difondre el patrimoni prehistòric de l'entorn. Actualment, també, s'ha començat a treballar en una ruta de descoberta del menhirs dels Vallès Oriental conjuntament amb els altres museus.

Taula rodona sobre art conceptual

D'altra banda, dijous, 20 d'octubre, a les 7 de la tarda, el Museu organitza la taula rodona "Què fou l'art conceptual?", amb la participació de Teresa Camps i Carles Hac Mor (com a moderadors), i de Manel Clot, Clara Garí, Joan Illa Morell (JIM), Joan Martínez, Antoni Mercader, Imma Prieto, Vicenç Viaplana i Ester Xargay (com a ponents). 

Es tracta d'una activitat a l'entorn de l'exposició "Meridià Granollers anys 70. Art de concepte i acció", en què intervindran diversos artistes, historiadors i crítics d'art, protagonistes de les manifestacions d'art conceptual dels anys 70, a Catalunya i, sobretot, a Granollers.