“Luthiers: posar l'ànima a la fusta”, primera exposició del projecte Fabricant respostes

El Centre Cívic Nord mostra les fotografies de Lluís Salvadó en un taller de lutiers i també el procés de creació del logotip del projecte en una impremta artesana

18 de Octubre 2013
+

Des dels seus orígens, els centres cívics de Granollers han donat cabuda a la població interessada a desenvolupar activitats artesanals. Ara, fan un pas més i presenten el projecte Fabricant respostes, amb l'objectiu de difondre l'artesania, aportar nous elements de reflexió a l'entorn del fet artesà, oferir una finestra als artesans i artesanes, i debatre a l'entorn dels límits entre artesania, art i disseny industrial. Amb aquest propòsit, s'han programat exposicions i activitats complementàries que posen l'accent en l'objecte i també en el procés de fabricació artesana.  La iniciativa compta amb la participació de Jesús Ángel Prieto, coordinador de l'Escola Massana i assessor del projecte La ciutat dels artesans del Poble Espanyol de Barcelona.

El projecte, presentat dijous al Centre Cívic Nord, s'inicia amb l'exposició "Luthiers: posar l'ànima a la fusta", un recull de fotografies del granollerí Lluís Salvadó que es podrà visitar fins al dia 29 de novembre. Les imatges de Salvadó capten el procés artesà de construcció de violins i arquets, un procés que ha resistit al llarg dels segles els múltiples intents d'industrialització. La lutier Anna Andreu i l'arqueter Gerard Díaz han obert les obres del seu taller de Sant Cugat del Vallès per explicar els secrets d'aquest antic ofici. L'exposició mostra el taller, les eines i el procés de creació de l'instrument, des de la matèria primera, la fusta, fins al so que produeix el violí en mans del músic. 

En aquesta primera exposició també es mostra com una impremta artesana de Barcelona, L'Automàtica, ha donat resposta a la necessitat sorgida a l'hora de crear el logotip del projecte Fabricant respostes.